Õpilased sattusid muinasjutulisele jõulumaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tööd tehtud, kutsus muinasjutupäkapikk lapsed muinasjutte kuulama.
Kui tööd tehtud, kutsus muinasjutupäkapikk lapsed muinasjutte kuulama. Foto: Erakogu

Looduskauni Tündre järve äärde kerkis muinasjutuline jõulumaa. Helme valla koolide õpilastele pakkus selle külastamine meeldivaid elamusi.

«See oli väga ilus sõit. Tee Tündre järve äärde viis läbi paksu lumise metsa. Kõik puud ja põõsad olid kaetud koheva lumevaibaga,» rääkisid hiljuti päkapikumaad külastanud õpilased läbisegi muljeid. Väike Arabella ütles täiendavalt, et raagus puud seisid nagu õrnvalge lumekardina taga.

«Lõpuks jõudsime väikese majakese juurde. Meile tuli vastu kolm päkapikku. Ka Helme vallavanem Tarmo Tamm oli kohal,» jätkasid õpilased.

Saabunutega hakkasid jõulumaal tegutsema eri ameteid pidavad päkapikud. Nendeks olid kehastunud Ritsu ja Ala põhikooli õpetajad ning kultuuritöötajad Juta Malleus, Ülle Taal, Liivi Arro, Kädi Agu ning Maimu Järv.

«Laulu- ja tantsupäkapikk kutsus meid kohe üht mõnusat tantsu lööma. Selle lõppedes kutsusid teised päkapikud meid väikesesse onni. Seal tegutsesid meisterdaja päkapikk ja piparkoogipäkapikk. Nemad värbasid meid kohe enda juurde tööle,» rääkisid Helme valla koolide õpilased järgnenust.

Koos vooliti ning värviti väikseid päkapikke ja muudki, mida ümbruses näha oli. Omavalmistatud asjad lubati koju kaasa võtta. Kui tööd tehtud, kutsus muinasjutupäkapikk lapsed muinasjutte kuulama.

Piparkoogipäkapikud pakkusid kohalolnutele maitsvat teed ning piparkooke.

Asi läks laste meelest aga veelgi põnevamaks, kui mängupäkapikud neid koheva lume sisse hullama kutsusid. Selleks puhuks oli mõeldud välja mitu liikumismängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles