Joobes orav hoiatab venelasi alkoholi liigtarbimise eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orav
Orav Foto: SCANPIX

Venemaa tervishoiuministeerium võttis alkoholismivastases võitluses kasutusele uue relva – joobes orava.

Internetis on hallutsinatsioonide käes vaevlevast oravast saanud hitt, mida on vaadatud rohkem kui miljon korda, kirjutab The Telegraph.

Tegemist on Nõukogude Liidu kokkuvarisemisest saadik karmima alkoholivastase kampaaniaga.

Kampaania käivitati pärast seda, kui president Dmitri Medvedev nimetas Venemaal valitsevat olukorda «rahvuslikuks katastroofiks».

Animategelane orav räägib uues videos hoiatava loo alkoholismi ja Venemaa lemmikjoogi, viina kohta. Ta peab maha jabura monoloogi.

Sotsiaalreklaami tegijad ei valinud oravat huupi. Vene slängis kasutatakse alkoholideliiriumi kohta hellitavat väljendit «belotška», mis tähendab «väike orav».

Hallutsinatsiooni käes vaevlev orav jahib seintel nähtamatuid ämblikke ning räägib siis, et tapab naabrinaise, kuna see on saatan.

«Oled alkohoolik? Siis külastan ma sind varsti,» ütleb ta lõpuks.

Ametlikel andmetel tarbitakse Venemaal aastas isiku kohta 18 liitrit alkoholi, mis on Maailma tervishoiuorganisatsiooni poolt soovitatavast üle kahe korra rohkem.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles