Müügile tulevad Viljandi pärimusmuusika festivali passid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XVII Viljandi Pärimusmuusika festivali avamine.
XVII Viljandi Pärimusmuusika festivali avamine. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Sel kolmapäeval, 1. detsembril jõuavad müügile järgmise aasta Viljandi pärimusmuusika festivali passid.

Balti- ja Põhjamaade suuremate vabaõhufestivalide hulka kuuluva pärimuspeo pealik Ando Kiviberg avaldas veendumust, et 28.-31. juulil 2011 aset leidev XIX pärimusmuusika festival paneb Viljandi lossimäed ja südalinna lõbusalt pulbitsema – samamoodi, nagu see on olnud eelmiste festivalide aegu.

Sedapuhku on korraldajad otsustanud festivali keskmesse tõsta rütmilisuse.

“Eesti pärimusmuusika on olnud valdavalt meloodiakeskne, mistõttu loodame, et pealkiri “Rütm ja pulss” innustab muusikuid oma pillidel rütme üles leidma ning nendega kuulajaid ja tantsijaid inspireerima,” rääkis Kiviberg. “Usun, et sellest saab taaskord üks ühtehoidev pidu, kuhu on teretulnud kõik noorusliku meelelaadiga õnnelikud inimesed, kellele pole võõras ka armumis- ja süvenemisvõime.”

Programmipealik Tarmo Noormaa selgitas, et välisesinejaid valides peetakse silmas ennekõike neid Euroopa ja muu maailma piirkondi, kus rütmipillidel on olnud traditsiooniliselt suur tähtsus. “On oodata ansambleid näiteks Baskimaalt ja Galiciast, Quebecist, Venemaalt aga ka niinimetatud kolmanda maailma riikidest.” Kokku saab põhiprogrammis olema ligi 70 kontserti, millele lisanduvad arvukad esinemised Rohelisel vabalaval ja Tantsupõrandal.

Passe on saadaval piiratud kogus. Pass tagab festivali ajal sissepääsu kõigile välikontsertidele, ööklubisse ning Pärimusmuusika aidas ja Jaani kirikus toimuvatele kontsertidele. Lisaks annab pass soodustuse teistele sisekontsertidele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles