Vanemuine jätkab teatrikohtumiste sarjaga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Turovski.
Aleksei Turovski. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu Vanemuise teater jätkab ka sellel hooajal teatrikohtumiste traditsiooni, kus enne etendust räägib lavastuse teemadel üks põnev inimene. Teatrikohtumisele pääseb sama õhtu etenduse piletiga, kohtumine ise ei maksa midagi.

Esimene kohtumine toimub sel kolmapäeval, 17. novembril kell 17, kui zooloog Aleksei Turovski räägib Vanemuise suures majas enne “Mowgli” etendust huntidest, inimestest, loomadest, loodusest mütoloogias ja Kiplingi loomemaailmas.

2. detsembril kell 18 tõdeb tuntud koolitaja Jaanus Kangur Vanemuise väikeses majas “Madame Butterfly” etenduse eel, et ooper on müüdi ja rituaali stiliseeritud vorm, mis annab meile võimaluse avastada ennast, mõtestada elu ning kogeda vaimustavaid esteetilisi elamusi.

Tuleva aasta 8. veebruaril kell 18 on publikul võimalus Sadamateatris kohtuda psühhiaater Jüri Ennetiga. Etenduse “Elling” eel räägib Ennet autismist, kuidas seda tunda ja mõista ning sellega toime tulla.

2. märtsil kell 18 esineb Vanemuise väikeses majas kultuuriloolane Loone Ots, tema kõneleb “Tabamata imest” kui naise, kunstniku, kunsti enda tragöödiast ja sellest, kes on tegelikult “päikesenaine”.

Teatrikohtumiste sarja viimane loeng toimub 12. aprillil kell 18, kui Vanemuise väikeses majas astub taas kuulajate ette Jaanus Kangur ning arutleb enne “Manoni” etendust teemal, kuidas elada hetkes ja teha valikuid, mis kasutavad käesolevaid võimalusi kõige paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles