Leonardo DiCaprio hakkab kehastama kurikuulsat sarimõrvarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Webster Mudgett alias Dr. Henry Howard Holmes
Herman Webster Mudgett alias Dr. Henry Howard Holmes Foto: Wikipedia.org

Hollywoodi staar Leonardo DiCaprio hakkab uues filmis kehastama kurikuulsat sarimõrvarit Herman Webster Mudgettit, keda rohkem tuntakse ta varjunime Dr. Henry Howard Holmesi all.

See mees oli USAs esimene sarimõrvar tänapäevases mõistes, kirjutab Hollywood Reporter.

DiCaprio ja ta äripartnerid ostsid selle filmi tegemiseks õigused Erik Larsoni romaanile «The Devil In The White City».

Kuigi Holmes tegutses päriselt, on Larsoni romaanis siiski suur osa tegevusest välja mõeldud.

Raamatu sündmustik hargneb Chicagos, kus sarimõrvar meelitab noori naisi oma hotelli, tapab nad, tehes nende surnukehadega meditsiini- ja teadusuuringuid.

Chicagos valmistutakse 1893. aasta maailmanäituseks ning ehitusbuumi ajal rajab Holmes hotelli noortele vallalistele naistele.

Kasutades oma mehelikku sarmi, meelitab ta naisi hotelli, kus on nii gaasikamber, krematoorium kui ka lahkamisruum.

Uurimine näitas, et see sarimõrvar võis tappa 27 – 100 inimest. Holmes tunnistas kohtus üles 27 mõrva, millest üheksa kohta leiti kindlad andmed. Holmesi sõnul tappis ta naisi inimkeha uurimise eesmärgil.

Mudgett alias Holmes lõpetas 1884. aastal arstina Michigani ülikooli. Õpingute ajal varastas ta ülikooli laboratooriumist laipu ja tegi nendega katseid. Pärast ülikooli lõpetamist kolis ta Chicagosse, kus ta tegutses farmatseudina. Kuid samal ajal ajas ka mitmesugust valgustkartvat äri nime Dr. H.H. Holmes all.

Lõpuks jõuti tapmiste jälile, ta tabati, anti kohtu alla ning poodi 7. mail 1896. aastal üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles