Skandaal Türgis: riigi asutaja jahil peeti bordelli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk Foto: Wikipedia.org

Türgis tekkis skandaal Türgi riigi asutajale Mustafa Kemal Atatürkile kuulunud jahi ümber, kuna seal peeti bordelli ja korraldati seksiorgiaid.

Türgi riik ostis Savarona nime kandva aluse 1938. aastal ja president Atatürk sai enne oma surma sel jahil olla vaid paar nädalat, kirjutab The Telegraph.

Antalya linnavõimud konfiskeerisid 136-meetrise Savarona ja sellelt avastatud kaheksa naist ja kaks alaealist tüdrukut saadeti tervisekontrolli. Politsei arreteeris kaheksa isikut, kelle seas on ka kaks naist.

Türgi rahandusministeerium üüris Savarona ühe ärimehe firmale.

«Andsin käsu see üürileping lõpetada,» kinnitas Türgi rahandusminister Mehmet Simsek.

Alus antakse pärast seda kultuuriministeeriumi hallata.

«Kui ärimees ei nõustu lepingu lõpetamisega, läheme asjaga kohtusse. Kohtu abil saab lepingu ikka lõpetatud,» lisas rahandusminister.

Kinnitamata andmetel maksis laeval tegutsenud prostituutide teenus 3000 – 10 000 dollarit öö eest. Prostituudid olid pärit Venemaalt ja Ukrainast.

Kemal Atatürgi mälestust hoitakse Türgis siiani aus.

Mustafa Kemal Atatürk (1881 – 1938) oli Türgi riigi- ja sõjaväetegelane. Aastatel 1923 – 1938 Türgi president. Rajas nüüdis-Türgi riigi ja rahvusliku ideoloogia kemalismi ehk atatürkismi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles