Juubilari toimik: kes on kirjanik Kerttu Rakke?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Rakke tänavu augusti lõpul
Kerttu Rakke tänavu augusti lõpul Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kirjanik ja seltskonnategelane Kerttu Rakke, tähtkujult Neitsi, tähistab täna 40. sünnipäeva. Horoskoobi järgi meeldivad Neitsidele järgmised kingitused: massaaž, rahakott, võtmehoidja, koduloom, treeningvahendid, päevaraamat, maniküür või pediküür, mullivann, kalender, külaskäik loomaaeda, toataim ja pudel head veini.

 

Eraelu

Perekond: kaks last

Kodanikunimi: Kadi Kuus

Lõi pseudonüümi Kerttu Rakke: 17-aastaselt seoses jutuga «Let`s Go», mida pakkus ühele ajakirjale. On öelnud, et pseudonüüm on hea, sest kõlab rütmikalt

Üles kasvanud: Võrus

Kolis Tallinna: 1996

Üks endistest elukaaslastest: kunstnik Navitrolla

 

Haridus: kõrgem, Tartu Ülikooli eesti keel ja kirjandus, lisaks õppinud Eesti Humanitaarinstituudis semiootikat

Kardab vananemise juures: kortse, pidades seda seejuures ainsaks probleemiks

Meeldib: autoga ringi sõita, sest saab olla omaette ja mõtelda

Elab: Tallinna kesklinnas

 

Põristab: «R»-i

Peseb ennast: dušigeeliga

Kohtadest maailmas meeldib: Jamaika

Päikesemärk: Neitsi. Horoskoop kirjeldab Neitsisid järgnevalt: mõistuseinimene, sügava iseloomu ja kriitilise mõistusega. Selge loogika, reaalsuse ja selguse tunnetus. Selle märgi all sündinutel on eluküsimustele terav pilk, nad on ettevõtlikud ja uudishimulikud, küllalt kavalad, kuid siiski tagasihoidlikud.

 

Looming

Kirjutanud ümber: «Kalevipoja», kus noorest naisest peategelase missiooniks saab võitlus alkoholiga. Jutukogumikus «Kalevipoeg» (2000) on ka stseen, mis avaldas omal ajal muljet kirjanduskriitikutele. Nimelt kusesid Rakke naistegelased plangu ääres võidu peale kõrgust.

Avaldanud: üle 10 lühijutu ja 9 raamatut, millest 8 on ise kirjastanud

On ettevõtja: kirjastus Kadikas (alates 2002)

«Kodu kesest linna»: kirjutas üle 850 osa

Öelnud seriaalikirjutamisest: «Õnneks ei sõltu seriaalikirjutamine kellaaegadest. Ega ka ettemõtlemisest mitte. Kui ühel heal päeval, tunnil, minutil kirjutama hakkan, ei tea ma, mis edasi saab.»

On esindatud: juhtivas interneti filmide andmebaasis imdb.com

Omab kodulehte: kertturakke.com. Lehel on rubriik «Eesti kollane ajakirjandus ja mina», kus Rakke jutustab näidete varal mitmetest ebamugavustest, mis talle suheldes eesti kõmuajakirjanikega on osaks saanud.

Seos Põlva ajalehega «Koit»: otsene, sest on seal töötanud ajakirjanikuna eelmisel aastatuhandel

Kündnud reklaamipõldu: agentuurides Zavod ja DDB Eesti korrektori ja reklaamtekstide väljamõtlejana

 

Ütles

«Seksi ja linna» peategelase kohta: «Sarah Jessica Parker on õudne kole naine!»

Et on laisk: viis aastat tagasi vastas Priit Pulleritsu küsimusele: «Kui kõva tegija te Eestis enda arvates olete?» nii: «Ma olen kohutavalt laisk, ja kui ma viitsiksin natukenegi rohkem oma peffi liigutada, eks ma siis kirjutaks paremini» (toimetajalt: «peffi» all peab silmas «ahtrit»)

Regionaalpoliitiline seisukoht: «Minu meelest on Tartu fu*king kausikujuline kaluriküla. Eestis on võimalik elada ainult kas Tallinnas või kuskil metsas. Kolmandat kohta ei ole. Kõige jubedamad kohad on väiksed linnad. Võru tüdrukuna julgen seda öelda»

 

Teised temast

Kirjandustegelane Rein Veidemann: Ta oskab intrigeerida ja sulg jookseb väledalt

Kirjanik Kadri Kõusaar: Tal on hea huumori- ja irooniataju, kiire taip ja suur süda, ning lahe omadus otse pihta panna – mitte keerutada ja eufemismitada. (toimetajalt: eufemism ehk peitesõna või -väljend on wikipedia andmeil sõna või väljend, mida kasutatakse mõne teise sõna, mida soovitakse vältida, asemel)

Wikipedia: Rakke teoseid võrreldakse tihti Kaur Kenderi omadega, kes oma loomingus naistegelasi alavääristab. Mõne kriitiku arvates Rakke naistegelased alavääristavad mehi. Sageli on Rakket nimetatud naisnaturalistiks.

 

Allikad: vara.ee/horoskoobid, wikipedia, postimees.ee, maaleht.ee, ohtuleht.ee, kertturekke.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles