Prints George`i jõulupilt viitab Briti kõrgklassi laste riietamistavale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints George
Prints George Foto: SCANPIX

USA väljaanne People märkas Briti prints George´ist avaldatud ametlikul jõlupildil detaili, mis jahedas kliimas on imekspandav.

Pints George`ist tehti fotod novembri lõpul ning prints on pandud poseerima oma kodu, Kensingtoni palee trepil.

Novembri lõpul oli temperatuur Londonis alla kümne soojakraadi, kuid sellest hoolimata on laps üsna kergelt riides, jalas lühikesed püksid.

USA ajakirjanikud uurisid, miks George`il ei olnud pikki pükse jalas.

Ilmnes, et tegemist on Briti kõrgklassi laste riietamise tavaga.

«Suurbritannias kannavad kõrgklassi poisid põlvpükse ja põlvikuid kuni kaheksanda eluaastani. Tegemist on traditsiooniga, millest peetakse kinni,» teatas Briti kuningliku pere tegemisi kajastav väljaanne Majesty peatoimetaja Ingrid Seward.

Ta lisas, et kui väikelapsele panna jalga pikad püksid, siis on see riietusetiketi rikkumine ja näitab matslikkust.

Pikkade pükste esmakordse jalga panemisega kaasneb rituaal ning see on nagu omamoodi initsiatsioon.

«Poisid kannavad põlvpükse kuni kaheksanda eluaastani, siis saavad jalga pikad püksid. Prints George`i isa prints William ei kandnud enne pikki pükse kui ta sai 8- 9-aastaseks ning hakkas käima Lugdoveni koolis,» teatas asjatundja.

Väljaanne People arvates võivad ka Briti kuningliku pere väikesed poisid kodus avalikkuse silme alt ära olles pikki pükse kanda, kuid avalikkusse ilmuvad nad alati põlvpükstes ja põlvikutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles