Linnuses näeb filme, kus kõlab Arvo Pärdi muusika

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operaator Kõps.
Operaator Kõps. Foto: Internet

Pärdi pidunädalate käigus on laupäeval, 21. augustil võimalik linnuses vaadata filme, millele on helilooja Arvo Pärt muusika kirjutanud.


Pärdi muusikat võib kuulda ligi sajas nii kodumaises kui ka maailmakuulsas filmis. See nimekiri suureneb aasta-aastalt.

Ta on olnud kümnete ja kümnete filmide helilooja ja veel sama paljudes on kasutatud tema valmismuusikat. Pärdi muusika kõlab Hollywoodi kassahittidest väärtfilmide ja Tallinnfilmi-aegsete joonis- ja nukufilmideni.

Filmifestivali eesmärgiks ongi näidata just neid filme, milles tunneme ära Eesti tuntuima helilooja loomingu. Ampluaa on väga lai - nostalgiahõngulistest lastefilmidest (sari “Opetraator Kõps ...” jms), omaaegsetest hittfilmidest (“Ukuaru”) maailmakuulsate filmide (“The Good Sheperd”) ja Pärdist vändatud dokumentaalfilmideni.

Lisaks on kavas ka videokonverents EMTA doktorandi Kaire Maimets-Voltiga, kes on premeeritud teadustöö “Vahendades Üht(sust): Arvo Pärdi valmismuusikast filmis” autor.

Arvo Pärdi pidunädalate jooksul kõlab Rakveres, Paides ja Tallinnas ning mujal Eestis helilooja looming.

“Pidunädalaid on hulk inimesi kolmes linnas ette valmistanud viimased üheksa kuud ja olen veendunud, et sellise pühendumuse tulemusena sünnib midagi väga ilusat,” ütles Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles