Vaginaalset orgasmi ei ole olemas?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaginaalset orgasmi ei ole olemas?
Vaginaalset orgasmi ei ole olemas? Foto: SCANPIX

Aastaikümneid on naised öelnud, et nad saavad orgasmi, kas eelmängust või vaginaalsest seksist.

Hiljutine uuring aga näitas hoopis midagi muud, teatab Daily Mail.

Seksuaaluurijate sõnul ei saa naised sügavaid vaginaalseid orgasme. Naiste orgasimid tekivad kliitorit või G-punkti stimuleerides.

Uuringu autorite sõnul on naiste ja meeste orgasmid erinevad ning selle tõttu tuleb nende kohta kasutada erinevaid termineid.

Läbi ajaloo on arvatud, et naised saavad eelkõige vaginaalseid orgasme ning G-punkti, vaginaalne ja klitoraalne orgasm on kõik erinevad.

Meditsiiniväljaandes Clinical Anatomy avaldatud artiklis seisab, et enamik naisi ei koge vaginaalset orgasmi.

Selle tõttu on naistele tekitatud seksuaalseid pesudoprobleeme, mis põhinevad müüdil, et naised peavad kogema vaginaalorgasme.

Seksiaaluurijate sõnul on naiste põhiline seksi- ja orgasmiorgan hoopis kliitor. Tegemist on naiste kõige erogeensema organiga. Seda nimetatakse ka naiste «peeniseks».

Lisaks mängivad naiste seksuaalsuses suurt rolli nii väikesed kui suured häbememokad.

«Naiste jaoks ei lõppe seks siis, kui mehel tekib seemnepurse. Naised vajavad oma keha stimuleerimist, et samuti orgasm saada,» selgitas uuringu üks autoritest Vincenzo Puppo.

Lisaks mõjutab naiste orgasmi saamist nende kliitori suurus. Väiksema kliitoriga naistel tuleb rohkem ette seksuaalprobleeme.

Uurijate sõnul võib nende avastus aidata leida ravimeetodeid anorgasmia all kannatavatele naistele.

Teadlased uurisid magnetresonantsuuringus 30 naist, kelle keskmine vanus oli 32 eluaastat.

Kümme neist ei olnud kunagi kogenud pingutustest hoolimata orgasmi. Uuring näitas, et orgasmi mitte saanud naiste kliitor oli tavapärasest väiksem ning asus vagiinast kaugemal.  

Uurijad selgitasid, et naiste orgasmi teke on keeruline, kuid selles mängib kliitor põhirolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles