Kolmapäeviti kuuleb raemuusikat

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekojas kõlavad raemuusika kontserdid.
Raekojas kõlavad raemuusika kontserdid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sellest kolmapäevast, 7. juulist augusti keskpaigani toimuvad raekojas igal kolmapäeval kell 20 Pärnu raemuusika kontserdid, mis toovad publikuni mitmekesist kammermuusikat eri interpreetide esituses.
 

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Anu Villmanni teatel musitseerib esimesel raemuusikal “Opus number zoo” Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett koosseisus Leonora Palu (flööt), Anna Šulitšenko (oboe), Edmunds Altmanis (klarnet), Tarmo Velmet (fagott) ja Jan Pentšuk (metsasarv).

Kontserdil on kavas Carl Nielseni, György Ligeti, Luciano Berio, Eino Tambergi ja Astor Piazzolla teosed.

“Esitatav muusika on kirjutatud 20. sajandi teisel poolel ja jääb valdavalt heakõlaliseks,” märkis Villmann. “Ajastule iseloomulikult on vaid Berio kasutanud mittemuusikalisi võtteid, milleks on mängijate esitatav tekst.”

Raemuusika pealkirjaks olev teos “Opus number zoo” pärineb samuti Luciano Beriolt. Tegu on helilooja varasema teosega, mis ei sarnane muusikaga, mille järgi Beriot tänapäeval tuntakse.
Neoklassikalise helikeelega teose tekst pärineb Rhoda Levine’ilt, kes on mänedžer ooperites nii
Euroopas kui Ameerika Ühendriikides ja tuntud ka kui libretist ning lastekirjanik. Levine’i kirjutatud tekste esitavad linnaorkestri puhkpillikvinteti orkestrandid.

Järgmine raemuusika kontsert “Keelpillid suveöös” toimub nädala pärast 14. juulil. Teisel raemuusikal astub üles Pärnu linnaorkester Jüri Alperteni dirigeerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles