Viiendike lemmikuks sai tetraeedri-küsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Targem kui 5B» saatejuht Indrek Tarand saates osalejatega
«Targem kui 5B» saatejuht Indrek Tarand saates osalejatega Foto: TV3

TV3 ekraanile jõudva uue telemängu «Targem kui 5B» senised salvestused näitasid, et viie esimese kooliaasta õppematerjalil põhinevad küsimused on nii täiskasvanuile kui viiendikele parajaks pähkliks. 

 

 

Nii miljonit krooni jahtivad mängijad kui neid abistavad viienda klassi õpilased tõdesid, et kuigi küsimused on üldjoontes ju lihtsad, leidub nende seas siiski selliseid, millele vastamine osutub keeruliseks; lisaks mängib oma osa ka ärevusttekitav kaamerate surin ja loomulikult hea õnn.

Viiendike sõnul on seni kõige keerulisemaks küsimuseks olnud Mesopotaamiat piirava kahe jõe nimetamine ja kõige lihtsamaks: «Mitu tahku ja serva on tetraeedril?».

Saatejuht Indrek Tarand kiidab laste nutikust ja vahvust väga ning on rahul ka mängijate valikuga.

Juba praegu võib öelda, et saade tuleb põnev ja lõbus ning toob mitmeid üllatusi, muuhulgas ka võidusummade ritta.

Telemäng «Targem kui 5B» käib miljonile kroonile: stuudios on mängijaks täiskasvanu, kes püüab võimalikult hästi vastata küsimustele, mis põhinevad 1.-5.klassi õppematerjalil.

Kui mängija jääb jänni, saab ta kasutada stuudios oleva viiendike meeskonna abi. Kümnest saatesse valitud viienda klassi õpilasest on moodustatud kaks seltskonda, kes osalevad saadetes vaheldumisi.

«Targem kui 5B» algab TV3-s septembrikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles