Oodatakse hansapäevi pildistama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus 2005. aasta hansapäevadest.
Meenutus 2005. aasta hansapäevadest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti fotofestivali suvepäevade raames toimub 25. ja 26. juunil kahepäevane üritu “Eesti fotofestival Pärnus”, mille ajal oodatakse kõiki hansapäevi pildistama.

Festivali korraldava Simon Tompeli teatel on ettevõtmise eesmärgiks saada häid fotosid, mis osalevad Eesti fotofestivali korraldataval fotonäitusel “Pärnu hansapäevad 2010”. Samuti kuulutatakse välja fotokonkurss.

Kõiki fotohuvilisi oodatakse reedel, 25. juunil kell 12 Tallinna mnt 12, kus räägitakse päevakavast ja jagatakse kasulikke nõuandeid, muuhulgas sedagi, kuidas pildistada hobuseid.

Pärast seda minnakse Tori hobusekasvandusse, kus toimuvad fotolavastused, hobuste pildistamised ja soovijatel on võimalik tasuta ratsutada. Kui aega üle jääb, käiakse pildistamas Tori kirikut ja põrgut.

Õhtul kell 20 toimub Pärnus esimest korda UV Blacklighti esitlus ja fotograafia töötuba ehk pannakse modellide kehamaalingud UV valguses helendama.

“Seda tehnoloogiat kasutatakse teatri- ja filmikunstis,” seletas Tompel. “Eestis korraldatakse järgmisel aastal rahvusvaheline Blacklighti teatrifestival ja seetõttu aitab Eesti fotofestival kaasa UV Blacklighti võimaluste tutvustamisele ja Blacklighti teatrite ehk valgusteatrite loomisele ja nende arengule.

Laupäeval kell 12 oodatakse rahvast taas Tallinna mnt 12, kus räägitakse päevakavast ja tuntud fotograaf Lembit Michelson kõneleb sündmuse pildistamise võtmeküsimustest.

Pärast seda minnakse koos Pärnu hansapäeva pildistama. Jooksvalt toimub personaalne juhendamine.

Õhtul kell 19 kogunetakse samas kohas ja tehakse kokkuvõtteid.

Tompeli teatel on osalema oodatud kõik fotohuvilised, olenemata oskustasemest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles