Kuidas Sherlock Holmes ellu jäi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmesi rollis
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmesi rollis Foto: SCANPIX

Suurbritannias näidati 1. jaanuaril uue hooaja esimest osa menukast sarjast «Sherlock».

Sarja fännidele oli seni mõistatuseks, kuidas Benedict Cumberbatchi poolt kehastatud peategelane Sherlock Holmes Londoni St. Bartholomew haigla katuselt kukkudes ellu jäi ja seda varjas, kirjutab Daily Mail.

Eelmine hooaeg lõppes sellega, et Holmes hüppab pärast oma vaenlase professor Moriarty enesetappu katuselt alla. Enne seda on tal vestlus oma kaaslase, Martin Freemani kehastatava John Watsoniga, kellel ta palub eemale hoida. Watson näeb Holmesi kukkumist pealt ja arvab, et ta sõber tegi enesetapu.

Uue hooaja avaosa «The Empty Hearse» ei pakkunud Holmesi ellujäämisele ühtset vastust, vaid mitu varianti, kaasa arvatud trikk, milles mustkunstnik Derren Brown hüpnotiseeris Watsoni  ning Moriarty, kes kandis Sherlock Holmesi maski.

Vaatajad nägid ka Holmesi kujutavad nukku, kes oli nööri otsas, ja kelle Holmes ja Moriarty koos kukkuda lasid.

Samuti selgitas Sherlock, et ta küll võis hüpata katuselt, kuid la maandus täispuhutavale päästemadratsile, mis oli ta sõbra eest varjatud. Tema asemele pandi aga parameedikute poolt temasarnane ja tema maski kandev surnu, keda näidati Watsonile.

Pärast 1 tund ja 25 minutit kestnud osa tekkis Twitterisse hulgaliselt sõnumeid ning enamjaolt olid need positiivsed. Vaatajad ootavad innukalt sündmuste edasist käiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles