Hollandlased andsid hiinlastele «sõlmsilla»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlased andsid hiinlastele «sõlmsilla»
Hollandlased andsid hiinlastele «sõlmsilla» Foto: SCANPIX

Hollandis Amsterdamis asuv arhitektuuribüroo Next käsi välja unikaalse sillakontseptsiooni, mille eeskujuks on Hiina iidne sõlmimistehnika.

Hollandi arhitektid osalesid võistlusel, milles otsiti Hiinasse Hunani provintsi Changsasse üle Meixi järve rajatava jalakäijate silla disaini ning hollandlased võitsid selle, kirjutab Daily Mail.

Arhitektide sõnul kasutasid nad eeskujuna ka Möbiuse lehte. Silla pikkus üle 150 meetri ning kõrgus 24 meetrit. Sillal on mitu tasapinda, andes võimaluse ületada jõgi erinevaid sillaosi läbides.

See sillaprojekt on osa suuremast arendusprojektist. Mexi järve äärde kerkib lisaks sillale terve ökolinn, mis koosneb suurest hulgats pilvelõhkujatest. 

Silla ehitamine peaks käivituma järgmisel aastal.

«Silla põhialuseks on Möbiuse leht ning sinna juurde on lisatud klassikalised Hiina sõlmed,» selgitasid arhitektid Michel Schreinemachers ja John van de Water.

Hiinas hakati dekoratiivset sõlmimistehnikat harrastama Tangi ja Songi dünastiate ajal (960 – 1279 pKr).

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles