Eestis tähistatakse Norra rahvuspüha

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris Pärnus toimunud Norra nädala logo.
Novembris Pärnus toimunud Norra nädala logo. Foto: Erakogu

Norra tähistab 17. mail oma iseseisvuspäeva, mille raames toimuvad kuni 23. maini Norra-teemalised kontserdid, loengud, näitused ja filmiõhtud Eesti eri paikades.

Mai algusest kuni aasta lõpuni toimub fotokonkurss "Norra. Norra rannarahva lood", mille kohta leiab info veebist www.norrasobrad.ee. Samal lehel saab 21. maini osaleda e-viktoriinil, mille peaauhinnaks on seitsmepäevane ringreis Norras.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Maria Murakas-Ollo teatel toimub 11. ja 12. mail Pärnus linnafoorum. "Tegu on kahepäevase töötoaga, kus spetsialistid arutavad oluliste linnaplaneerimist puudutavate küsimuste üle," seletas Murakas-Ollo.
Eestis annab kontserte ka Norra pianist Aksel Kolstad. Kontserdid toimuvad 7. mail kell 19 Tallinna Mustpeade majas, laupäeval, 8. mail kell 18 Sagadi mõisas, kolmapäeval, 12. mail kell 19 Tartu ülikooli aulas ja neljapäeval, 13. mail kell 19 Pärnu raekojas.

Ettekandele tuleb variatsioon George Gershwini teemale, variatsioon Sergei Rachmaninovi teemale, viis sürrealistlikku interpretatsiooni Edvald Griegi viiele lüürilisele teosele, "Harlekiini" variatsioonid, viis "Kuldkalakese" prelüüdi ja "Deux morceaux fantasque".

Reedel, 14. mail 10-15 toimub Norra saatkonnas ja Innovation Norway esinduses (Harju 6, IV korrus, Tallinn) avatud uste päev. Tutvustatakse saatkonna ja majandusesinduse tööd ning Norra ja EMP finantsmehhanisme. Kõik huvilised on oodatud ja end tuleks eelnevalt kirja panna e-posti aadressil riha@mfa.no või telefonil 627 1000.

Norra nädalate täisprogrammi leiate veebist www.norra.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles