Valitakse Eesti vingeim peobänd

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vingeima peobändi valimisel saab sõna sekka öelda ka laupäeval kuursaali kogunev publik.
Vingeima peobändi valimisel saab sõna sekka öelda ka laupäeval kuursaali kogunev publik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeva, 10. aprilli õhtul peetakse Pärnu kuursaalis Jägermeistri Eesti rokiliiga Pärnu tuur, võistu mängivad Giuseppe Perverdi Big Band, Joseph Inch, Kongomania, Mai Skizo ja Still Haunts Me.


"Et loodus tühja kohta ei salli ja sel aastal teadupärast "Rabarocki" ei toimu, panid "Rabarocki" korraldusmeeskond ja Jägermeister pead kokku ja leidsid, et nüüd on aeg tuua see asi Eestisse," ütles sündima hakkava kohta Mihkel Tepp, Jägermeistri rokiliiga korraldaja. "Läänemaailmas, eriti Saksamaal on rokiliiga vana tuntud asi: Saksamaal osaleb igal aastal 600 bändi - väga aukartust äratav number."

Eestis uus ettevõtmine veel nii menukas pole, eks mastaabid ole ka teised, ent võistlusele registreerunud 77 gruppi, kellest žürii valis eelvoorudes osalemiseks 18, on viisakas hulk.

„See 18 on päris tõsine number, mis näitab, et bändidel oli asja vastu huvi," nentis Tepp.

Samasugust aktiivset suhtumist ootab Jägermeistri rokiliiga korraldaja ettevõtmise külastajatelt.

„Ma ei näe ühtki põhjust, miks Eesti publik ei võiks või ei tahaks sellist üritust vastu võtta," väitis Tepp.

Kas neil lootustel on antud täituda ja kas konkurss aitab leida Eesti hetke vingeima peobändi, nagu võistluse korraldajad on endale eesmärgiks seadnud, näitab lähiaeg.

Tartu eelvoor leiab aset Club Illusionis laupäeval, 17. aprillil, Tallinna eelvoor toimub 24. aprillil Club Hollywoodis, Jägermeistri Eesti rokiliiga finaal mängitakse maha Rock Cafes laupäeval, 29. mail.

Konkursi reglement on iseenesest lihtne. Igast eespool nimetatud eelvoorust pääseb žürii ja õhtu publiku hinnangul kaks parimat võistluse lõppvooru, seal parim pärib autasuks rahva otsatu lugupidamise ning 50 000 krooni suuruse võitjapreemia.

Pingutada on selleks tarvis täpselt kaks korda 40 minutit: just nii palju on igal bändil esinemisaega nii eelvorus kui finaalis.

„Esmatähtis pole see, kui hästi keegi mängida oskab, oluline on, kuidas keegi oskab rahva käima tõmmata," andis Tepp soovitusi Jägermeistri Eesti rokiliigas edukaks esinemiseks. „Publiku hääl on jumala hääl - kõige otsustavam on selles võistluses, kuidas bänd publiku kätte saab."

Tartus Club Illusionis võistlevad 17. aprillil Driven, Taavi Peterson & Üdi, Revolver, Oneword, Crucial Attack ja Crashdaf, Tallinna eelvoorus 24. aprillil One Dollar Project, Khillem, Junk Riot, Evestus, Dramamama, Aides, Epordwerk.

Kuus eelvoorude sõelale jäänud bändi selgitavad parimatest parima peobändi Rock Cafes laupäeval, 29. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles