Naisastronaudid teevad rekordi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm naisastronauti (vasakult paremale) - jaapanlanna Naoko Yamazaki ning ameeriklannad Stephanie Wilson ja Dorothy Metcalf-Lindenburger
Kolm naisastronauti (vasakult paremale) - jaapanlanna Naoko Yamazaki ning ameeriklannad Stephanie Wilson ja Dorothy Metcalf-Lindenburger Foto: AP/Scanpix

Naissoost astronaudid teevad rekordi, olles neljakesi kosmoses.

USA kosmoseagentuur NASA saadab rahvusvahelisse kosmosejaama (ISS) kolm naisastronauti, kes liituvad juba seal oleva naisastronaudiga, kirjutab Daily Mail.

Ameeriklased Dorothy Metcalf-Lindenburger ja Stephanie Wilson ning Jaapani astronaut Naoko Yamazaki kuuluvad kosmosesüstik Discovery seitsmeliikmelisse meeskonda.

43-aastane Wilson loodab, et edaspidi kosmosesse saadetavate naisastronautide arv suureneb.

«Naised on kosmosemissioonidel sama pädevad kui mehed, miks mitte siis rohkem naisi saata,» arvas naisastronaut.

Wilson on teine afroameerika naine, kes alates 2006. aastast kosmosesse saadetakse. Yamazaki on teine jaapanlanna, kes kosmosesse lendab.

Discovery meeskond töötab rahvusvahelises kosmosejaamas 13 päeva.

Ameeriklanna Tracy Caldwell Dyson läks rahvusvahelise kosmosejaama poole teele eile Kasahstanist välja saadetud Sojuz raketiga. Dyson jääb ISSile kuueks kuuks.

40-aastast Dysoni inspireeris astronaudiks saama kooliõpetaja Christa McAuliffe, kes 1986. aastal kosmosesüstik Challengeri plahvatuses hukkus.

«Loomulikult peitub igas kosmosesüstikuga lendamises risk. Kuid süstikud on püütud teha nii ohtuks kui võimalik. Kosmosesse lendamisega võib samas palju õppida ja saavutada,» lisas Metcalf-Lindenburger.

NASA esindaja Bill Gerstenmaieri arvates ei tuleks astronaute nende soo järgi jagada, vaid kosmosesse lähevad oma ala spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles