Ajaloomuuseum peab pidu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamäe loss.
Maarjamäe loss. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eesti ajaloomuuseumis toimub Eesti Vabariigi sünnipäeva eel ja ajal põnevaid sündmusi, alates aastaraamatute esitlustest ja ajaloolaupäevakust kuni perepäevani 24. veebruaril.


Sinna sisse mahub sel reedel, 19. veebruaril Eesti ajaloomuuseumi 146. aastapäev.

Muuseumi arendusdirektori Mariann Raisma teatel esitletakse sel puhul Maarjamäe lossi banketisaalis aastaraamatuid märtsiküüditamisest ja uute rahvusriikide kujunemisest Vene impeeriumi varemeile. Muuseum on avatud tasuta.

Laupäeval kell 13 toimub Maarjamäe lossi kinosaalis juba traditsiooniks saanud ajaloolaupäevak. Seekordne teema on "Usk ja religioon" ning üritusel kõnelevad Tarmo Kulmar Tartu Ülikoolist teemal "Eestlaste usu loomusest" ja Ivar Leimus ajaloomuuseumist teemal "Keda ristis Läti Henrik?"

Pühapäeval, 21. veebruaril on rahvusvaheline giidide päev.

Sel puhul on muuseum tasuta avatud ja toimuvad eksursioonid. Kell 14 on eestikeelne ekskursioon ja kell 15 venekeelne ekskursioon näitusel "Iseolemise tahe. 90 aastat Eesti Vabariiki".

Ekskursioonidel osalemiseks palub muuseum kindlasti registreeruda 19. veebruariks e-posti aadressil rsigne@hotmail.com (eestikeelsed ekskursioonid) ja julia.burnasheva@gmail.com (venekeelsed ekskursioonid).

Esmaspäeval, 22. veebruaril avatakse Kristiine keskuses rändnäitus "Hüvasti, Charlie! 20 aastat kommunismi kokkuvarisemisest Euroopas". Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja Euroopa Parlamendi Eesti infobüroo näituse koostaja on Eesti ajaloomuuseum; see hakkab ringlema mööda Eesti linnasid järgneva poolteise aasta jooksul.

Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril toimub ajaloomuuseumis Eesti Vabariigi 92. aastapäevale pühendatud perepäev "Elagu Eesti!". Muuseum on avatud 10-17, perepäev toimub 11-15.

Avatud on kõik näitused, toimuvad ekskursioonid, näidatakse "Naksitrallide" filme, võimalik on meisterdada ja joonistada, samuti toimub orienteerumismäng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles