Daniel Meade (Eric Mabius)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Mabius ehk Daniel Meade
Eric Mabius ehk Daniel Meade Foto: Kanal 2

Kasvanud üles USA idarannikul, lõpetas Eric Mabius Sarah Lawrence College’i. Süvenenud näitlemisse, kirjutamisse ja filmiteooriasse, sai kolledžist hüppelaud tema esimestele osatäitmistele teatrites.

Mabius jõudis oma esimese filmirolliga teismelise rock-staarina Sundance’i võitjate hulka Todd Solondoz’ filmis «Welcome to the Dollhouse». Pärast sellele indie-filmile osaks saanud tohutut edu, valis Mabius oma rolle väga hoolikalt, moodustades endale tõeliselt unikaalse ja ettearvamatu niši, mis pealtvaatajaile jätkuvalt muljet avaldab.

Kehastades ühelt poolt tumedaid ja probleemseid, teisalt kangelaslike meeste rolle, on Mabius, meeldejääval moel, ehitanud üles muljetavaldava karjääri, mille nimistu hõlmab enam kui 25 filmi (millest seitse on linastunud Sundance’il) ning rohkem kui tosina jagu teleprojekte. Teda on tunnustatud nii suurel kui väikesel ekraanil erinevates žanrites – action’ist («Resident Evil» ja palju kiidetud «Eyes») draamani («The O.C.» ja «The L Word») ning komöödiast («Cruel Intentions» ja «Welcome to the Dollhouse»), müsteerimumist («Minus Man» ja «Tempted»), õudusest ( «Reeker», «The Crow: Salvation» ja Sundance’i lemmik «Black Circle Boys») armastuslugudeni («A Christmas», «Splendor» ja «Dancing at the Harvest Moon»).

Mabius’ele on osaks saanud nii kriitikat kui vaatajate kiidusõnu paljude erinevate projektide eest, kus ta on osalenud. Ta omistab kõik selle meisterlikele stsenaariumidele, suurepärastele režissööridele ning oskuslikele kaasosatäitjatele – kõigele, mis on teda mõjutanud ja mõjutavad tema eripäraseid rollivalikuid.

KODULINN: Harrisburg, PA
SÜNNIKUUPÄEV: 22. aprill

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles