“Simpel Sessioni” ehib staaride paraad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garrett Reynolds.
Garrett Reynolds. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel, 6.-7. veebruaril Tallinna Saku Suurhallis kümnendat sünnipäeva tähistaval Euroopa suurimal ekstreemspordifestivalil "Simpel Session" asub võistlema läbi aegade kõige rohkem poodiuminimesid.

Nii asuvad tihedas konkurentsis tiitlit kaitsma mõlemad läinudtalvise "Simpel Sessioni" võitjad, X-mängude BMX-kategooria seitsmekordne kuld Garrett Reynolds ja "Euroopa rulameister 2009" Axel Cruysberghs.

"Simpel Sessioni" peakorraldaja Mario Kalmre kinnitusel on tiheda sõela läbinud võistlejate hulgas sel korral haruldaselt palju "Simpel Sessionil" aastate jooksul parimaid tulemusi näidanud profisportlasi, tänu millele tõotab sünnipäevavõistlus "Simpel Sessioni" kümneaastase ajaloo kõige tugevamat poodiumikonkurentsi.

Kokku asub võistlustulle ligi 200 valitud professionaalset rulatajat ja trikiratturit 30 riigist - peale Euroopa ja USA näiteks Brasiiliast, Mehhikost, Taist ja Jaapanist. "Osalevate riikide poolest võib "Simpel Sessioni" pidada maailma kõige rahvusvahelisemaks action-spordi võistluseks," märkis Kalmre.

Reynoldsi ja Cruysberghsi kõrval näeb võitlemas "Simpel Sessionil" läbi aegade kõige rohkem poodiumi kulutanud Enis Fazilovit Soomest, peale tema mitmel korral esikolmikus figureerinud Harry Puupponeni Soomest, 2008. aasta hõbedat Chris Pfannerit Austriast ja juba aastast 2004 ühe liidrina püsiv Chris Aström Rootsist.

"Simpel Sessioni" 10. aastapäevale on BMX-distsipliinis vormi näitama tulemas peaaegu täiskoosseisus VANSi, Nike6.0, Etnies ja Red Bulli rahvusvahelised, ennast maailma tippvõistlustel tugevalt tõestanud trikiratturite profitiimid. Nende seas "Simpel Sessioni" kolmekordne hõbe Gary Young USAst, 2007. aasta kuld Josh Harrington USAst ja eelmise aasta pronks Dennis Enarson samuti USAst.

Uutest nimedest toob juubelivõistlus esimest korda kohale mitu kauaoodatud maailmakuulsat profiratturit ja -rulatajat. Nii saabub Tallinna üks maailma kuulsamaid ja edukamaid ekstreemsportlasi, MTV tõsielutäht Ryan Sheckler (USA).

Kultuslikuks kujunenud südatalvist Euroopa tippvõistlust tulevad oma silmaga kaema ka briti rulalegend Tom Penny ning Ameerika rulaässad Johnny Layton, Austen Seaholm ja Kurtis Colamonico. Lisaks saabub "Simpel Sessionile" oma eelmisel aastal kõrgelt tunnustatud oskusi näitama vaid 15aastane trikiratta tulevikutäht Brett Banasiewicz (USA), kellele kuulub eelmisest aastast juba BMXi maailmameistrivõistluste hõbemedal.

Eestist asub võistlustulle kümmekond suvisel Baltimaade kvalifikatsioonivõistlusel parimate sekka tulnud trikiratturit, niisama palju eestlasi asub "Simpel Sessionil" mõõtu võtma maailma esiruladega. Nende seas Eesti 17aastane rulatalent Aleksander Tubin ja Eesti edukaim BMX-sportlane Andres Lainevool.

Kohal on naaberriikide tublimad esindajadki. Näiteks asub Lätist võitlusesse Vabaduse väljakul Baltimaade parimaks trikiratturiks tunnistatud Viktors Kronbergs ja "Simpel Session '05" rulahõbe Madars Apse.

"Simpel Session 10" juubelifestivaliks ehitatud võistluspargi autor on mitme viimase "Sessioni" eeskujul meisterdisainer Nate Wessel. Võistluse seni massiivseim park võimaldab mitmekülgselt demonstreerida nii rula kui BMXi tänava- ja trikipargisõidu elemente, andes võistluskavade esitamiseks ohtralt kombinatsioonivõimalusi ning arvestades seejuures nii rula- kui BMX-sõidu nüansse.

Võistluspark on "Simpel Sessionile" omaselt üsna tänavalik, kuid eelmisest aastast rohkem asub pargis kõrgeid rämpe, mistõttu tuleb võistlus oluliselt kõrgelennulisem ja vaatemängulisem.

"Simpel Session 10" festival algab reedel, 5. veebruaril treeningpäevaga. Laupäev on kvalifikatsioonide päralt ja võistlus kulmineerub pühapäeval, 7. veebruaril toimuvate finaalidega. Parimate vahel läheb jagamisele 150 000 krooni suurune auhinnafond. Huvilistel tasub kindlasti võistlust jälgida juba kvalifikatsioonidest alates, sest kõik sõitjad on väga erinevate stiilidega ja väga tugeval tasemel ning finaal on vaid üksikute parimate päralt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles