“Simpel Session” tuleb kümnendat korda

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemspordifestival "Simpel Session".
Ekstreemspordifestival "Simpel Session". Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kahe nädala pärast saab Tallinna Saku Suurhallis elada kaasa järgmisele maailmaklassi spordiüritusele, kui ekstreemspordifestival "Simpel Session" toob juba kümnendat korda Eesti pealinna rula- ja BMX-tipud üle ilma.

Praegu Saku Suurhallis toimuva iluuisutamise EMi tarbeks tehtud jää vahetub 5. veebruariks uhiuue ja massiivse võistlusareeniga, millel näitavad oskusi nii Eesti kui mujal ilmas omale nime teinud ekstreemsportlased.

Veidi alla 200 osaleja

Ürituse korraldajate teatel saab 6. ja 7. veebruaril elada "Simpel Sessionil" kaasa ligi 170 rulajale ja BMXi sõitjale. Võistlused toimuvad BMXi ja rula tänavasõidus, kavas on Red Bulli ja Snickersi erivõistlused. Võistlejate nimekirja ja täpse ajakava leiab ürituse kodulehelt internetis www.session.ee.

Uus võitlusareen koondab ürituse kodulehe teatel endas kõige paremaid varasemate ürituste skate-parkide parimaid elemente, millele on lisatud värskeid ja trendikaid detaile.

"See park on üks "Sessioni" ajaloo suurimaid ning vihasemaid ja peidab endas pea lõputuid liine nii suuri lende ja gäppe otsivatele uljaspeadele kui reil'e ja ledge'sid armastavatele striidihuntidele," seisis ürituse kodulehel. "Park loob läbimõeldud liinid ja pea piiritud võimalused nii rulameeste kui BMX-ratturite jaoks.

Kolm päeva pidu

Nagu varasematel aastatel, saadab tänavugi ekstreemspordiüritust väline melu.

Kümnenda "Simpel Sessioni" soojenduspidu toimub reedel, 5. veebruaril Tallinna klubis Urban House. Ürituse peaesineja on Eesti piirideta rock'n'rolli bänd One Dollar Project.

Bändi lõid 2007. aastal Kristjan Pärn, Margus Gustavason ja Maik Rõngelep, kes kõik on löönud kaasa mitmes teiseski bändis. Eelmise aasta lõpus üllitas ansambel oma debüütalbumi "On Top Of The Grey City And Morning-High Flashback Riders'".

Üritusel on kohal DJ Benito ja DJ Prescot Poolast, DJ Mamania Leedust ja Paul Oja ning Bert On Beats Eestist.
Üritusel toimub ka Eesti esimese BMX video Mystic "Almost B&W Video" esmaesitlus.

"Simpel Session 10" ametlik pidu toimub laupäeval, 6. veebruaril klubis Hollywood, kuid peo üksikasjad on alles täpsustamisel.

Üritusele paneb punkti aga pühapäeval, 7. veebruaril Von Krahlis toimuv jätkupidu, kus on kohal DJd Paul Oja, Madis Nestor, Critikal, Jaagup Jalakas ja Quest. VJ Propaganda pakub "Ekstreemivisulli".

Ekstreemspordifestivali "Simpel Session" korraldatakse Eestis 2000. aastast ja esimene Tartus toimunud üritus oli "Pepsi Street Challenge". 2001. aastast kannab ekstreemspordiüritus pealkirja "Simpel Session".

Kui 2003. aastani korraldati üritust suvel Tartus, siis 2004. aastast kolis "Simpel Session" Tallinna ja muutus talviseks festivaliks.

Esimestel festivalidel olid nimekaimad osalejad põhjamaadest, nüüdseks on "Simpel Session" võitnud tunnustust kogu maailmas.

"Simpel Session 10" piletid on saadaval Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

"Simpel Session 10"

Reedel, 5. veebruaril
Kl 11 Saku Suurhallis treeningpäev.
Kl 22 klubis Urban House "Red Bull Warm-Up Party".

Laupäeval, 6. veebruaril
Kl 11 Saku Suurhallis kvalifikatsioonid.
Kl 23 Klubis Hollywood "Simpel Session 10 pidu".

Pühapäeval, 7. veebruaril
Kl 11 Saku Suurhallis finaalid.
Kl 22 Von Krahlis "Lege Simpel Sessioni aftekas".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles