Piisake parfüümi pühadeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära karda küsida: konsultant Rita 
Knjazeva julgustab õige parfüümi leidmisega kimpu jäänuid profilt nõu küsima.
Ära karda küsida: konsultant Rita Knjazeva julgustab õige parfüümi leidmisega kimpu jäänuid profilt nõu küsima. Foto: Marina Puškar

Millist parfüümi enesele või lähedasele pühadekingiks valida? Lõhnakiirabi annab mõned vihjed, mis võivad juhatada teid õigele teele. 


Tilgake õigesti valitud parfüümi võib pea peale pöörata mulje, mille olete endast seni jätnud. Sestap võiks ka enesele aastalõpupidudeks või lähedastele jõulukingituseks aroomi valimisse üpris tõsiselt suhtuda.



Parfüümimaailm on lõpmatult rikkalik, nii et hullutavate aroomide, ilusate pudelikeste ja kuulsate kaubamärkide reklaamide seas võib hõlpsasti pea kaotada. Tallinna Kaubamaja ilumaailma konsultant Rita Knjazeva aitab mõne lõhnanäite varal teid õigele teele, tõdedes, et kunagi ei tohiks parfüümi osta kiirustades, kui teil just konkreetset lõhnasoovi või väljakujunenud lemmikut pole.



«Kui olete leidnud meelepärase lõhna, piserdage seda enne ostmist pisut nahale ja jalutage kas või kümme minutit ringi, et aru saada, kuidas parfüümi aroominoodid teie nahal mõjuvad ja muutuvad ning et kas see teile üldse meeldib ja sobib,» soovitab konsultant.



Veel parem, kui lahkute mõneks ajaks poest ja jälgite, kuidas parfüüm pikema aja jooksul teie nahal end avab. Kui mõne tunni möödudes tunnete ikka veel, et soovite enesele just seda parfüümi, võite olla kindel, et valik on õige.



Kui aga tahate parfüümi kinkida ja jääte õige leidmisega kimpu, ärge häbenege konsultandilt nõu küsida, mainib Knjazeva. Kirjeldage, kellele te parfüümikingitust teha kavatsete – kes ta on, kui vana, milline on tema elustiil ja harrastused. See muudab sobiva lõhna leidmise hõlpsamaks. Ka siis, kui soovite lõhna endale, ei tasu abi palumist peljata: proff oskab maitse-eelistuste põhjal suunata just selle aroomi juurde, mis teie «mina» kõige paremini avab.



Kõige sagedamini pöörduvad lõhnakonsultandilt nõu küsima mehed, ütleb Knjazeva. Naised seevastu


eelistavad ise otsustada, eriti siis, kui küsimus on oma mehele lõhna kinkimises. Sellegipoolest soovitab konsultant hinnalise ostu puhul enne lõpliku otsuse tegemist profiga nõu pidada – võib-olla saate näiteks mõne hea vihje. Samas ei kohusta see ju ilmtingimata ühe või teise parfüümi kasuks otsustama.



Parfüümi kinkimise puhul on tähtis seegi, et lõhn meeldiks ka kinkijale endale, rõhutab Knjazeva. Siis ei ole see ainuüksi kohustuslik kingitus – kinkimisse pandud armastus ja rõõm teeb selle veelgi hinnalisemaks.



Proff soovitab

•    Professionaalsed parfümeerid soovitavad lõhna kanda pulsikohtadele: randmele, küünarvarre siseküljele, kaelale kõrva taha, põlveõndlasse.


•    Kui tegu pole just spetsiaalse juustele mõeldud parfüümiga, ei tasu seda juustesse piserdada. Parem pihustage parfüümi veidike õhku ja astuge «lõhnapilvest» läbi.


•    Kui teil pole parfüümiga samasse lõhnasarja kuuluvat dušigeeli ja kehakreemi, eelistage mõnd neutraalsema ja tagasihoidlikuma aroomiga toodet, et lõhnad ei hakkaks üksteist varjutama.


•    Lõhnad võib jaotada argipäevasteks ja õhtusteks. Eri parfüüme võiks eelistada ka suvel ja talvel. Suvel pigem kergemaid ja õhulisemaid, talvel soojemaid ja tugevamaid.



Noortele naistele


Marc Jacobsi Lola

Sensuaalne ja mänguline aroom, mis flirtimiseks justkui loodud. Ainulaadne kooslus punasest greibist, pojengist ja vanillist.


50 ml 1219 kr



Nina Ricci Ricci Ricci

Võluv tumeroosa lindiga ehitud pudelike. Ütlemata meelas ja lustakas aroom värskete rabarberi ja bergamoti nootidega, mis koos eksootilise lille, öö kaunitariga, moodustab täiusliku lõhnaharmoonia.


30 ml 709 kr



Creedi Love in White

Vaimustav lõhnakokteil, mis viib teid Lõuna-Prantsusmaa õrna kevadhommikusse –


segu valgetest lilledest magnooliast ja jasmiinist ning apelsinist ja sandlipuust.


30 ml 1259 kr




Rance Eugenie

Keiserlikust Napoleoni ajast inspireeritud lõhnaseeriat esindav sarmikas parfüüm sobib hästi nooruslikkuse ja haprusega. Õrn segu lilledest ja tsitruselistest mõjub elegantselt.


50 ml 1049 kr



Noortele meestele


Hugo Bossi Element

Tuli, vesi ja õhk ühes pudelis. Värske, energiline ja lõbus – kõik, mis noorusliku enesekindlusega sobib.


60 ml 789 kr



Lacoste Red

Elegantne tsitruseliste noot teeb selle aroomi noortele meestele iseäranis sobilikuks ja lisab enesekindlust.


50 ml 609 kr



Versace Eau Fraiche

Värskendav lõhn, mis pakatab energiast ja elurõõmust.


50 ml 739 kr



 Keskealistele naistele


John Galliano

Glamuurne, rikkalik ja lillerohke parfüümikokteil, mis juhatab teid kuulsa moekunstniku müstilisse maailma.


40 ml 909 kr




Guerlaini Idylle

Hurmav kooslus roosidest, sirelist, pojengist ja lavendlist. Lõhnaloojad on pühendanud selle romantilise aroomi naistele, kes unistavad armastusest esimestest pilgust.


35 ml 969 kr



Blumarine Bellissima

Romantiline ja sarmikas lõhn lilledest ja tsitruselistest, millele lisavad soojust ja sügavust vanill ja muskus.


30 ml 709 kr



Keskealistele meestele


Armani Aqua di Gio

Värske ja mehelik lõhnaklassika tsitruseliste, mere ja puidu aroomiga. Loob tugeva ja kütkestava mehe imago.


50 ml 949 kr



Yves Saint Laurent’i L’Homme

Peen, mehelik ja külluslik aroom, milles annab tooni puulõhnade harmoonia ning meestelõhnades haruldane iiris.


60 ml 839 kr



Küpses eas naistele


Sisley Eau du Soir

Lõhnaklassika, mis peab ajale vastu – elegantne kooskõla tsitruselistest, roosist, muskusest ja patšulist.


50 ml 1889 kr



Prada

Soe, hüpnotiseeriv ja pisut müstiline segu ambrast, patšulist ning sandlipuust lisab kandjale enesekindlust, sarmi ja veetlust kogu päevaks.


3 x 10 ml 1149 kr



Soliidses eas meestele


Dior Homme

Kaasaegne klassika, mis mõjub karismaatiliselt ja elegantselt. Selles on säravaid sidruni ja bergamoti noote, samuti sooje ambra, vürtside ja puidu aroome.


50 ml 789 kr



Baldessarini

Klassikaline parfüüm, täiendamaks elukogenud mehe sarmi. Rikkalik lõhnabukett mõjub ultramehelikult, peategelaseks patšuli.


50 ml 789 kr

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles