Peterburi esitas taotluse Eurovisiooni korraldamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eurovisioon 2008 võitja Dima Bilan.
Pildil on Eurovisioon 2008 võitja Dima Bilan. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Peterburi võimud esitasid ametliku taotluse Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamiseks 2009. aastal, teatas linna kuberner Valentina Matvijenko.

«Esitasime ametliku taotluse. Meile öeldi, et meie ettepanek meeldis teiste linnade omast rohkem. Nüüd ootame ametlikku vastust,» ütles Matvijenko Interfaxi teatel täna usutluses raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Ta lisas: «Me sooviksime seda väga. Peterburi on Venemaa kõige euroopalikum linn. Me võiksime anda Eurovisioonile uusi värve ja tahke.»

Peterburi linnaduuma toetas algul lauluvõistluse korraldamise ideed, kuid asus hiljem maha laitma põhjendusel, et «Eurovisioonil esitatavad läänelikud muusikastiilid laostavad noorsugu kõlbeliselt ja provotseerivad narkomaaniat», millega seoses olevat Neeva kallastel karta «narkomaanide pealetungi».

Venemaa sai õiguse järgmist lauluvõistlust korraldada tänu Dima Bilani võidule tänavusel võistulaulmisel Belgradis.

Riigiduuma saatis mai lõpus president Dmitri Medvedevile pöördumise, milles palusid korraldada lauluvõistlus Moskva asemel Neevalinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles