Muuseum jooksutab Taani multikat

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Reis Saturnile".
„Reis Saturnile". Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum laiendab oma filmiprogrammi: peale reedeste tõsielufilmide jookseb muuseumis kuu lõpupäevadel „Reis Saturnile", täispikk animafilm teismelistele ja neist vanematele.

Euroopa esimene anima-stiilis teostatud kosmosekomöödia, mis linastus eelmisel aastal PÖFFi alafestivalil „Animated Dreams", pole niisama tilulilu. Claus Deleurani koomiksil põhinev linateos käsitleb ahnust, ausust, armastust, uhkust - teemasid, mis on olulised kõigile nende vanusest olenemata.

Mullu Taanis valminud poolteise tunni pikkune film on ekraanilugu absoluutselt ebakompetentsetest Taani astronautidest, kes lendavad Saturnile otsima looduslikku gaasi. Paraku ei anta neile asu tegelda plaanituga, selle asemel puhkeb neil madin Saturni juba hõivanud tulnukatega, kellele, oo õudust, on käkitegu taanlased vangikongi heita.

Vähe sellest. Võitjad löövad punti maiste tööinimeste kurnajatega ja koos muudavad nad kogu Taani rahva orjadeks.

Nüüd on õnnetu Taani saatus käparditest astronautide käes ...

Lausa kolme lavastaja ühistööna filmiks saanud „Reis Saturnile" jookseb uue kunsti muuseumis neljapäeval, 26. novembril kell 18, reedel, 27. novembril kell 16 ja laupäeval, 28. novembril kell 16.

Erinevalt tasuta vaadata tõsielufilmidest maksab „Reisi Saturnile" nii noorele kui vanale ühe hinnaga pilet pisukese raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles