«Jalutuskäik dinosaurustega» viib vaataja ajas 65 miljonit aastat tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etenduse reklaampildil näivad koletised välja nagu päris.
Etenduse reklaampildil näivad koletised välja nagu päris. Foto: promo

Kuusteist elusuuruses dinosaurust, eelajalooline loodus ja liigutav lugu sauruste väljasuremisest – nii võib kokku võtta BBC suurshow’, mis jõuab sel neljapäeval Rocca al Mare suurhalli.



Show koos tõetruult kõiki jäsemeid ja isegi silmi liigutavate dinosaurustega on maksma läinud ligi kakssada miljonit krooni ja sai alguse 1998. aastal, mil BBC eelajalooliste loomade elust harivaid filme tootma hakkas, kasutades selleks arvutianimatsiooni.



Lood dinosaurustest jõudsid kanali kõigi aegade kahekümne enim vaadatud programmi hulka ja nii otsustas sarja produtsent Tim Haines saurused suurele lavale tuua.



Kuidas aga luua eelajaloolise olendi täiuslik koopia, kes jookseks, möirgaks ja isegi hingaks?



Etenduse maaletooja, meelelahutusärimees Lauri Laubre ütleb, et selleks on väga keerulised programmid, aga ei taha show’ üksikasju ja telgitaguseid avada. «Ma ei tahaks seda tausta avada, et kuidas neid täpselt juhitakse,» ütles ta. «See avastamisrõõm võiks jääda etenduse ajaks.»



Kuid sel kevadel Londonis sama show’ dinosaurustega kohtunud Postimehe ajakirjanik Verni Leivak on öelnud: «Kui türannosauruse kõhust kasvasid tähelepanelikul vaatlemisel välja ka inimjalad, siis dinosauruse liikumapanemiseks tegutses erinevate pultide taga terve meeskond.» Nii võib öelda, et väiksemaid saurusi mängib näitlejate grupp ning suuri monstrumeid juhivad arvutid.



Etenduse peategelased on aga ikkagi dinosaurused ja nemad saabusid Peterburist Eestisse eile umbes 30–40 veokiga. Mitmetonniseid elukad said küll veidike lumiseks, aga veeretati ratastel seejärel halli, kus täna toimuvad etenduse proovid ja lava ülespanek.



Laubrel on sauruste siiatoomise üle äärmiselt hea meel, sest eestlaste huvi nende vastu on suur ja üheksale etendusele on müüdud üle 30 000 pileti. Eile oli saada veel 1000 piletit, sest igale etendusele pandi müüki veel sektori jagu istekohti.



Laubre sõnul tahavad nad edaspidi Eestisse tuua rohkem tervele perele mõeldud show’sid. «Meelelahutus ei koosne ainult rokk-kontsertidest või ühe staari ülesastumisest,» märkis ta.



«Mujal maailmas on väga populaarne kogu pere meelelahutus – žanr, mis meil on paraku veel lapsekingades.» Selle maaletoomist katsetas Laubre esimest korda paar aastat tagasi jääetendusega «Bugs Bunny On Ice».



«See oli nagu teenäitaja, mis ei olnud küll eriti edukas, sest tegemist oli väga kalli etendusega ja sellega me õnnelikuks ei saanud, aga inimestele meeldis,» meenutas ta.


Dinosaurused olid aga Laubre sõnul kindla peale minek. «Kõik multikad ja Hollywoodi filmid neist on alati edukad olnud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles