Roman Polanski vabastamispalve lükati tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Polanski (paremal) ja tema advokaat Doug Dalton 1977. aastal väljumas Santa Monica kohtust
Roman Polanski (paremal) ja tema advokaat Doug Dalton 1977. aastal väljumas Santa Monica kohtust Foto: Reuters / Scanpix

Šveitsi justiitsministeeriumi teatel lükati lapse seksuaalses ärakasutamises süüdistatud režissöör Roman Polanski vabastamispalve tagasi.

Ministeeriumi esindaja Folco Galli sõnul otsustati meest mitte välja anda, sest kardetakse, et ta võib taas üritada põgeneda, teatab AP.

1978. aastal põgenes 13-aastase tüdrukuga seksimist tunnistanud režissöör Ameerikast ja elas 30 aastat Prantsusmaal eksiilis. Ta arreteeriti tänavu 26. septembril Zürichis, kui oli teel filmifestivalile.

Lavastaja vabastamist nõuavad mitmed kuulsused, nende seas Martin Scorsese, Woody Allen, Pedro Almodovar, John Landis, Jonathan Demme ja David Lynch.

1977. aastal filmimehe poolt ära kasutatud 45-aastane Samantha Geimer on nõudnud süüdistuste kaotamist, kuna ei soovi üksikasjade taaslahkamist. Kuulduste kohaselt sõlmis Polanski naisega 1993. aastal kohtuvälise kokkuleppe, makstes talle 500 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles