Vanemuine mängib Endlas trillerit

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Jäise mõrva” peaosades on Eesti teatri tippnäitlejad Hannes Kaljujärv ja Jaan Rekkor.
„Jäise mõrva” peaosades on Eesti teatri tippnäitlejad Hannes Kaljujärv ja Jaan Rekkor. Foto: AFP / Scanpix

Vanemuise teater etendab esmaspäeval, 21. septembril Pärnu Endlas briti näitekirjaniku Edward Taylori koomilist trillerit „Jäine mõrv". Peaosades Eesti teatri tippnäitlejad Hannes Kaljujärv ja Jaan Rekkor. Kahe nimetatu kõrval mängivad tükis veel Maria Soomets ja Riho Kütsar.

„Jäise mõrva" lavastanud Leino Reile on see esimene töö Vanemuise trupiga, küll teatakse varasemast tema värvikaid osatäitmisi Vanemuise lavastuses „Kõik aias" ja „Tähed hommikutaevas".

„Jäise mõrva" on tõlkinud Peeter Volkonski, lavastuse kunstnik on Rosita Raud, muusikaline kujundaja Ivar Põllu ja valguskujundaja Martin Meelandi.

„Jäine mõrv" esitab igipõlise küsimuse: kas on võimalik korraldada ideaalset mõrva? Kes oskaks sellele paremini vastata kui hea krimikirjanik.

Harold Kent ja Paul Riggs on edukad telekriminullide autorid. Pärast pikki aastaid kestnud koostööd soovib Harold oma napsulembesest partnerist lahku lüüa. Riggs ei ole ettepanekust vaimustatud ning püüab partnerit iga hinna eest sundida edasisele koostööle. Vahendid, mis võitluseks valitakse, on erialased.

Edward Taylor on tuntud briti teleseriaalide autor ja lavastaja, kes alates 1955. aastast töötas 36 aastat BBCs. Sarnaselt oma näidendi „Jäine mõrv" tegelase Harold Kentiga otsustas ta viimaks telekarussellilt lahkuda ja kirjutada midagi muud. „Jäine mõrv" on tema teine töö vabakutselise kirjanikuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles