Õlle hind vihastab viinlasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro 2008 ametlik õlu Fan Lager
Euro 2008 ametlik õlu Fan Lager Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa jalgpallimeistrivõistluste korraldajariigi Austria pealinna Viini elanikud vihastasid selle peale, et neil on õlle hind kallim kui jalgpallivõistluste kaaskorraldajamaa Šveitsi linnades.

Viinlaste kinnitusel maksab suur õlu Viini niinimetatud fännitsoonis 4,50 eurot (70 krooni), samas kui Šveitsis Baselis on sama õlle hind ainult viis Šveitsi franki ehk 3,10 eurot (48 krooni), vahendab stuff.co.nz.

«See on hullumeelsus. Täielik jama,» lausus Viinis turistidele kaarikusõite pakkuv Christian Habermüller.

Habermülleri sõnul jätab jalgpall enamikku austerlasi külmaks, kuid kui jutt käib sellest, et Šveitsis on õlle hind odavam, tekitab see viha.

«See on tõsi, et Viinis maksab õlu rohkem kui Baselis. Kuid meil on fännidele ka paremad tingimused loodud ning pakume huvitavat meelelahutusprogrammi,» selgitas Euro 2008 Viini organiseerimiskomitee liige Anja Richter.

Richter lisas, et nad ei propageeri joomist ja Viinis on neli joogipurskkaevu, kust jalgpallifännid saavad tasuta vett juua.

Viini fännitsooni avamisel esineb ka kuulus Viini poistekoor.

Viinlaste arvates on Euro 2008 korraldajad mõelnud eelkõige jalgpallituristidele, kuid linlased on jäetud vaeslapse ossa.

«Siiani pole Euroopa jalgpallimeistrivõistluste osas just suurt innustust üles näidatud. Korraldajad pole viinlasi suutnud kaasata,» arvas ärimees Burkhard Strasser.

Euroopa jalgpallimeistrivõistlused toimuvad 7. – 29. juunini Austrias ja Šveitsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles