Millised on levinumad seksifantaasiad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida seksifantaasiad paljastavad?
Mida seksifantaasiad paljastavad? Foto: SCANPIX

Seksuoloogid reastasid levinumad seksifantaasiad. 

Psühholoogide sõnul ei pruugi fantaasia ja tegelikkus alati kattuda ning kõiki fantaasiaid ei saa või ei ole mõtet ellu viia.

Seksuoloogid lisasid, et seksifantaasiates saab kogeda ükskõik mida, kuid kõiki neid fantaasiaid pole vaja tegelikus elus kogeda, samuti annab unistamine võimaluse ajul puhata, fantaasiatesse ei tasuks siiski põgeneda, sest need ei muuda tegelikku elu paremaks, elada tasub eelkõige käesolevas hetkes.

Uurijate sõnul on kõige levinumaks fantaasiaks seksimine heinaküünis.

«Inimesed lähtuvad sellest, et vanasti maal seksitigi heinaküünis ja see tundub neile romantiline. Tänapäeva linnainimesel võib küüni leidmisega aga raskusi tekkida. Samuti on paljud inimesed heinapepredele allergilised,» selgitasid eksperdid.

Auto, võim ja kiirus paeluvad alati meeli ning autos seksimine on tüüpiline fantaasia. 

«Tihtipeale unistatakse autos võhivõõraga seksimisest. Otsitakse ohtu ja unistatakse näiteks suuseksist liikuvas autos. Liikuvas autos armatsemine on väga ohtlik ning võib lõppeda õnnetusega. Parem teha seda autos, mis on pargitud,» laususid psühholoogid.

Seks kodus köögilaual.

«Selline armatsemine on spontaanne ja samas natuke loomalik. Ka see fantaasia on filmidest tuttav. Pole juhus, et intiimakt toimub köögis, sest ka  söömine võib erootiline tegevus olla,» nentisid asjatundjad.

Nad lisasid, et seksimiseks tasuks siiski kasutada lauda, mis on piisavalt tugev.

Lennukis ollakse kapteni, tehnika ja looduse vallas. Lendamine on mõnevõrra põnev ja just see võib lennu ajal seksiisu tekitada. Seksi harrastamine 10 000 meetri kõrgusel on üks levinumaid fantaasiaid.

Maailmas tegutseb juba mitmeid 10 000 meetri klubisid, mille liikmete sõnul näitab lennusõidu ajal seksimine julgust.

Lennuki WCs seksimisel on ka negatiivne pool, kuna sellega takistatakse teistel reisijatel WCd kasutada ning neid võidakse häirida.

Jällegi filmidest tuttav fantaasia -  paar on päikeseloojangu ajal rannas üksteise embuses.

«Kuum rannaliiv või soe vesi. Võib olla varahommik või hilisõhtu. Armatsev paar on rannas üksinda. Selline looduskeskkond loob just õige meeleolu ja võidakse tunda, et universum eksisteerib vaid selle hetke jaoks,» sõnasid seksuoloogid selle fantaasia kohta.

Nad lisasid, et paljud inimesed on selle fantaasia ellu viinud just mõnel soojal maal puhkust veetes. Kuid romantika ja tegelik elu ei pruugi kattuda ning rannale võib juhuslikult veel keegi tulla. Ka on enamikus riikides avalikes kohtades seksimine keelatud.

Grupiseksifantaasiad erutavad eelkõige mehi. Psühholoogid on siiski täheldanud, et üha rohkem naisi on hakanud unistama, et ta sekisb korraga nii mehe kui naisega.

«Heteroseksuaalsetel inimestel on samasoolistega seksimise fantaasiaid. Neis unelmates kombatakse piire. Selline seks ei pruugi positiivselt mõjuda, kui see on inimese seksuaalidentiteedist väga erinev,» laususid asjatundjad.

Teiste seksimise vaatamine võib olla kirge tekitav, kui seda näiteks videos või filmis näha.

«Fantaseeritakse, kuidas ise sellises olukorras toimitaks. Paljudele meeldib vaadata partneri naudingut ja ekstaasi. Selle fantaasia elluviimist tasub siiski kaaluda. Oma partnerit nägemine kellegi teisega seksimas ei pruugi just meeldiv vaatepilt olla,» selgitasid seksuoloogid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles