Sea-kirsistrooganov
Kui ma proovisin teha veiseliha mustade sõstardega, siis sealiha peale mõeldes tundus, et kirsid võiksid olla sobilik lisand ja tõesti päris hea maitsekooslus tuli. Sobib hästi nii kartulite kui ka makaronidega.
Toidud kirssidega
300 g taist sealiha või toorest sea strooganovi
1,5 tl soola (pool panin praetud liharibadele, teise poole kastme maitsestamiseks)
2 dl külmutatud ilma kivideta kirsse
musta peenpipart
1 dl kohvikoort
2 dl piima
2 tl jahu
1 dl vett jahu segamiseks
Liharibad pruunistada pannil, seejärel maitsestada soola ja pipraga. Sinna peale panna külmutatud kirsid, kuumutada koos, natukese aja pärast kui kirssidest on juba veidi vedelikku eraldunud, lisada ka koor, piim ja veega segatud jahu. Pärast jahu-veesegu lisamist segada pidevalt, kuni keema hakkamiseni, et ei tekiks jahutükke. Hautada, kuni liha on pehme.
Lisandiks tegin ühel korral sakilisi ahjukartulikange, teisel korral keetsin nuudlipesasid.
Kartulikange küpsetasin 225-250-kraadises ahjus võiga määritud ahjupannil umbes 30 minutit.
Kirsipannkoogid
Retsept on võetud 1938. a sarjas «Toit on tervis» ilmunud O. Keski raamatust «Magustoidud».
4 muna
2 dl piima (originaalis 1 kl)
100 g jahu
1 dl suhkrut (originaalis 1 tl)
soola
4 dl kivideta kirsse (kogus ei olnud määratletud)
Munad vahustada suhkruga tihedaks vahuks. Lisada jahu, piim, sool, ilma kivideta kirsid.
Tainast pannile tõstes jälgisin, et iga koogi sisse tuleks vähemalt 3-4 kirssi.
Väga maitsvad pannkoogid!