101-aastane waleslanna käib täiskohaga tööl

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: jupiterimages.com
Suurbritannias Walesis Pembroke’i linnakeses elav 101-aastane daam ei mõtlegi rahulikult pensionipõlve nautida, vaid rabab täiskohaga tööd teha.

Connie Browni nimeline proua töötab traditsioonilist briti rooga kala ja kartuleid pakkuvas söögikohas, mille omanik ta on, vahendab Ananova.

Restorani rajas Brown koos oma abikaasa Sidneyga, kes on praeguseks elavate kirjast lahkunud. Kala ja kartuleid hakati müütama 1928. aastal ning naine on söögikohas töötanud kokku 81 aastat.

Proua Brown rabab oma restoranis tööd teha kuuel päeval nädalas, veetes igal tööpäeval kaheksa tundi kala puhastades ja praadides. Naise abikaasa suri juba 1964. aastal, kuid talle on töö juures abiks 73-aastane poeg Hilton ja tolle 68-aastane abikaasa Glenys.

«Inimesed ütlevad, et peaksin iseenda jaoks aega võtma,» sõnas proua Brown. «Aga ma tean, et parim asi on töö. Miks ma peaksin end lihtsalt sellepärast lõdvaks laskma, et saja-aastaseks sain? See hoiab mind noorena.»

Vähem kui kuu aja pärast, 6. augustil, tähistab töökas daam 102. sünnipäeva.

Connie Browni pilti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles