Heti Tulvet üllatas pisikese auto vaprus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Clio jääb küll mitmes mõttes alla Heti Tulve unistusteautole Audi S5-le, kuid on see-eest praktiline ja soodne.
Renault Clio jääb küll mitmes mõttes alla Heti Tulve unistusteautole Audi S5-le, kuid on see-eest praktiline ja soodne. Foto: Marina Puškar

Elustiiliagentuuris Deluxe suhtekorraldajana leiba teeniv Heti Tulve on viimasel ajal loobunud sportlikest kabriolettidest ning eelistab neile pisikest renditud Renault’d. Viimane veab igast olukorrast puhtalt välja.

Millise autoga sõidate?


Otsin parajasti uut autot ning olen avastanud, et selle leidmiseni on kõige mugavam, lihtsam ja soodsaim viis liikumiseks rendiauto, milleks olen valinud Renault Clio 3. Auto teenib mind ausalt ja väärikalt ning on linna vahel ringi vuramiseks super!



Paari nädala taguses lumetormis üllatas mu auto vapruse ja väljavedamisvõimega – ei jäänud kor­dagi kuhugi kinni ega tekitanud ohtlikke olukordi.



Millised autod teil varem olnud on?


Audi, BMW, Renault – kõik on olnud hea edasiminekuga sportlikud variandid, millest kaks viimast kabriolettmudelid, sest isegi Eesti külmas suves on hetki, et katus alla lasta ning päikest nautida.



Kas olete kunagi liikluseeskirja rikkunud?


Ses mõttes olen suhteliselt puhas leht, olen saanud kõigest paar pisitrahvi. Küllap seetõttu, et püüan alati olla hoolikas ja teistega arvestav autojuht ning jälgin kiirusepiiranguid.



Milline on suurim kiirus, millega olete sõitnud?


Kunagi, kui olin Prantsusmaal puhkusel ja pidin lennukile jõudma, sõitsin kiirteel päris pikalt 230 kilomeetrit tunnis. Pärast mõtlesin, et oli natuke rumal ja ohtlik tegu, aga samas oli vaja ju lennukile jõuda – eesmärk pühitseb abinõu.



Kõige piinlikum moment autoroolis?


Et olen autoroolis suur laulja, jään tihtilugu valgusfoori taga seistes kõrvalolevatele autojuhtidele silma kummalise käitumisega – laulan rõõmsalt nende jaoks tundmatutele viisi­de­le kaasa. See näib ilmselt päris koomiline ja tummfilmilik.



On teil tulnud autoavariis kannatanule esmaabi anda?


Ei. Usun, et olukord lööks esmapilgul pahviks, kuid elementaarsed oskused on omandatud, nii et jänni ei jää.



Millist autot te kunagi ei ostaks, miks?


Vana ja väsinud autot, mis vajab pidevalt putitamist ja veedab enamiku ajast töökojas, autot, mis on roolivõimuta ning ebaturvaline. Siinkohal ei pea ma silmas vahvaid uunikume.



Milline on teie unistuste auto?


Mul ei olegi päris kindlat unistuste autot, sest pean autot eelkõige praktiliseks liikumisvahendiks. Kuid viimati jäi silma ja avaldas muljet Audi S5.



Mis teid autoroolis kõige enam närvi ajab?


Hoolimatud liiklejad ning jalakäijaid mitteaustavad autojuhid! Et elan Tallinnas, peab kindlasti mainima ka tüütuid ummikuid, mis on põhjustanud nii mõnegi minu piinlikest hilinemistest.



Millised mõtted teil tekivad, kui näete Mercedese viimase luksmaasturi roolis blondiini?


See on nii igapäevane vaatepilt, et ma ei vaeva oma pead nuputamisega, miks ja kuidas.



Kas autoroolis peaks alkoholile kehtima nulltolerants?


Jah, peaks küll.



Millist muusikat te autos kuulate?


Enda kokku pandud erinevaid playlist’e, mis koosneb hetkelemmikutest. Raadiotest eelistan Energy FMi.



Kas ketsi oskate vilistada?


Kahjuks ei oska, aga veel on ju aega õppida.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles