Uuring: James Bond eelistab brünette

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halle Berry 2002. aastal valminud Bondi filmis «Die Another Day», kus peategelast James Bondi mängis Pierce Brosnan
Halle Berry 2002. aastal valminud Bondi filmis «Die Another Day», kus peategelast James Bondi mängis Pierce Brosnan Foto: Reuters / Scanpix

Härrasmehed eelistavad blonde, kuid Briti kõige kuulsama salateenistuse agendi James Bondi eelistuseks on brünetid.

USA Clevelandi ülikooli psühholoogid analüüsisid 20 Bondi filmis üles astunud 195 naise välimust ja kehakuju, kirjutab The Telegraph.

Neist naistest 98 läksid Bondiga voodisse ja 97 mitte.

Psühholoogid uurisid, millised naised Bondi käte vahele jõudsid ning kuidas Bondi-tüdrukud aastate jooksul muutunud on.

«Bondi seksipartnerid on nooremad, saledamad ja atraktiivsemad, kui need naistegelased, kellega ta voodisse ei jõua. Ka olid enamikul neist naistest tumedad juuksed,» nentisid uurijad.

Nad jätkasid, et kõige tüüpilisemad Bondi tüdrukud on Lois Chiles Dr. Hollyna 1979. aasta filmis «Moonraker» ja Lana Wood Plenty O´Toole`ina 1971. aasta filmis «Diamonds Are Forever».

Uurijad võtsid vaatluse alla kõik naised, kellel Bondi filmides oli kõnega roll ning kellel oli kaks või rohkem stseeni. Uuriti filme alates 1962. aastal valminud «Dr. No`st» kuni 2002. aastani «Die Another Day». Välja jäeti ainult film «Never Say Never Again», kuna see oli linateose «Thunderball» uusversioon.

Bondi-tüdrukute keskmine vanus oli 26 eluaastat.

Uuring näitas, et Bondi-tüdrukutest oli blonde ainult 26 protsenti, 40 protsendil olid musta värvi juuksed, 19 protsendil pruunid ja üheksal punased.

Bondil tekkis intiimsuhe enamjaolt tumedate juustega naistega.

Bondi voodikaaslasteks olnud naistest enamikul olid pikad juuksed, lühikeste juustega naisi oli vähem. Rohkem kui 90 protsendil superagendiga suhtes olnud naiste välimus oli tavapärasest kenam.

Uurijate sõnul on Bondiga voodisse jõudnutest naistest enamikul ameerika aktsent, euroopa aktsendiga naisi oli vähem.  

«Igas Bondi filmis on suur hulk naistegelasi, kes peategelast tema missioonil aitavad. Kuid esmast rolli mängivad ikkagi Bondi-tüdrukud nagu Pussy Galore, Honey Ryder või Holly Goodhead, kellel on seikluslik iseloom ja kena välimus ning kes on provokatiivsed,» selgitas uurija Kimberley Neuendorf.  

Ta lisas, et Bondi filmide naistest enamik on valged, kaheksa protsenti aasialased ja seitse protsenti mustanahalised, paar  araablannat ja mõned Ameerika pärismaalased.

«Bondil oli seksuaalkontakt eelkõige nende naistegelastega, kes kandsid relva. Kaks naistegelast püüdis Bondi enne seksi, kaks seksi ajal ja kümme pärast seksi tappa,» nentis uurija.

Aastate jooksul on Bondi-tüdrukute juuksed lühenenud ja nad algatavad ise seksuaalsuhte.

«Üks asi on aastate jooksul siiski püsinud muutumatuna – Bondi tüdrukud on alati kenad ja saledad, isegi kõhnad. Bondi filmid ülistavad samas šovinismi – Bond tabab paha tegelase, päästab maailma ja saab naise ning seda kõike nutikuse ja vägivalla abil,» lisas Neuendorf.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles