Pärnu-Jaagupis on spordi ja muusika pidu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna ja homme on Pärnu-Jaagupis rahvarohke, sest ühendüritusena peetakse nii Pärnumaa 49. suvemänge kui Halinga puhkpillimuusika festival.


Spordialadest on kavas kergejõustik, naiste ja meeste võrkpall, jahilaskmine, petank, köievedu ning rahvaspordialadest juhtkonna mitmevõistlus ning perekonnavõistlus.

"Kergejõustikus on kavas täisprogramm, välja arvatud tõkke- ja takistusjooksud, kolmik- ja teivashüpe. Ühtlasi on need Pärnumaa täiskasvanute meistrivõistlused," rääkis Pärnumaa spordiliidu tegevjuht Kaiu Kustasson. "Võrkpalli on kavas mängida väljas, aga kui ilm sunnib, saame võimlasse kolida."

Kas kergejõustikus ja võrkpallis koduvalla eest ka nimekaid sportlasi kaasa lööb, ei olnud eile veel täpselt teada. Kergejõustikuvõistluste peakohtuniku Priit Neeme informatsiooni kohaselt tuleb odaviskesektorisse hiljuti esmakordselt üle 50 meetri visanud ja Eesti noorterekordi teinud Liina Laasma.

See oli juba eile selge, et spordiprogrammis osaleb umbes 550 inimest, võrkpallinaiskondi anti üles 13 ja meeskondi 16.

"Kõik suured vallad on esindatud, väikestest jääb tulemata vaid Kihnu, kus ollakse eurovalimistega seotud. Kaheksa omavalitsust osaleb kõigil aladel. Pärnu linn võistkonnana välja ei tule, küll võib linlasi olla valdade võistkondades," ütles Kustasson.

Suvemängud ja festival avatakse täna kell 11 Pärnu-Jaagupi staadionil.

Pillipuhujatel on oma programm (õpitoad ja festivaliorkestri proovid), sportlastel algavad kohe avadefilee järel spordikeskuse pallimängude platsil võrkpallilahingud, staadionil kergejõustik ning Vahenurme-Koonga maantee ääres jahilaskmine. Kell 14 on kavas juhtkonna mitmevõistlus, õhtul orienteerumine.

Homme kell 10 jätkuvad kergejõustik ja võrkpall ning algab kooli pargis petangivõistlus. Kell 12 on kooli pargis perevõistlus, kell 14 staadionil köievedu.

Suvemängud ja puhkpillimuusika festival lõpevad homme pärastlõunal paraadi, piirivalveorkestri, festivaliorkestri ja Vello Orumetsa esinemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles