Raadiohääle Robert Rooli pidas Poola politsei kinni: raha või trellid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rool
Robert Rool Foto: Erakogu

Endine «Reporteri» püstolreporter ja Kuku raadio uudistetoimetaja Robert Rool pajatas Elu24'le enda Poola seiklusest, kui teda keset väikelinna põhjuseta kinni võeti.

Robert Rool oli kolme sõbraga teel Tšehhist koju, kui teda Poola väikelinnas kinni peeti. Kuigi Rooli sõnutsi on praktika näidanud, et Poolas võib minna nii, et nõutakse raha, kuid asi ametliku protokollini ei jõua ja rahakotis peaks olema 30 eurot lunamaksuks, lootis ta, et nendega seekord nii ei lähe.

Ometi juhtus kardetu - politsei peatas Rooli auto ja kutsus mehe enda autosse.

«Mind kutsuti autosse ja öeldi, et sõitsin 50 alas 52ga ning pean seetõttu 120 eurot neile andma,» lausub Rool.

Mees jätkab: «Sõnasin, et pole raha, kuna olin viimaste sentide eest autopaagi täis tankinud. Siis mõistsin, et politsei ei taha mulle trahvi teha, vaid endale pisut taskuraha teenida.»

Seepeale žestikuleeriti Robertile sõrmedega, et kas raha või trellid.

«Kui jäin enda jutu juurde kindlaks, siis öeldi, et anna meile 50 eurot,» kommenteerib mees.

Kuna Robert jäi enda jutu juurde kindlaks, sõidutati ta väikelinna ainsa pangaautomaadi juurde, et ta sealt vastava summa välja võtaks.

«Mul oli selle aja peale hirm tekkinud - politseinikud olid erariietes ja meenutasid «Starsky ja Hutch» peakangelasi. Kartsin, et nad teevad mulle liiga,» lausub Robert ja lisab, et seejärel sõidutati ta siiski jaoskonda.

Kuigi politseinikud ütlesid, et Roberti sõbrad neile järgneks, kihutasid mehed nii kiiresti, et peagi oli buss sõprade silmist kadunud. Jaoskonda jõudes üritati raadiohäälelt veel kord raha välja pressida. Kuna Robert keeldus, hoiti teda veel veidi kinni, kuid lõpuks lasti vabadusse.

«Küsiti, kas kaod tihti ära. Kui kaod, siis ka seekord oled lost in action ehk tegevuses kaotsi läinud,» viidates faktile, et Robert visati jaoskonnast välja keset tundmatut linna ja kuna tal telefoni kaasas polnud, puudus mehel igasugune võimalus sõpradega kontakteeruda.

Lõpuks aitas üks ettejuhtunud kohalik politseinik Robertil sõbrad üles leida, kammides selleks linna läbi.

Robert sõnas, et kogu suhtlus käis politseinikega inglise keeles. Kuigi mees oskab väga hästi inglise keelt, otsustas ta nende ees seda vaid purssida. Ta tunnistas, et kuigi politseinikega mängimine pole õige tegu - eriti, kui oled n-ö seadust rikkunud, oli see tol hetkel ainus võimalus, kuna politseil polnud plaaniski asja ametlikuks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles