Täna algab HÕFF

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Anu jälitaja on tuvastatud?
Juhuslik lugeja sattus Youtubes kahtlaste videoklippide peale, millel
võib olla seos Anu jälitajaga
Kas Anu jälitaja on tuvastatud? Juhuslik lugeja sattus Youtubes kahtlaste videoklippide peale, millel võib olla seos Anu jälitajaga Foto: youtube.com

Kaheksandat korda toimuv Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) avatakse täna kell 19 Haapsalu kesklinna läbiva zombie-mootorratturite rongkäiguga, millest uudistajatel on võimalik ka ise osa võtta. Haapsalu kultuurikeskuses näidatava festivali avafilmi „Maniakk” järel jätkub HÕFFi filmi- ja peomaraton kogu linnas kuni pühapäevani.

HÕFFil näidatakse 40 filmi 17 riigist

Põhiprogrammi raames on publikul võimalik näha mitut viimase aasta festivalimenukit nagu „Surma aabits” (USA), „Berberiani helistuudio” (Suurbritannia), „Päratu ämblik” (USA) ja „Surnukeha” (Hispaania). Toimub ka maailma esilinastus filmile „Kõigesööjad”, mille hispaanlasest lavastaja Oscar Rojo ise pidulikul sündmusel viibib.

Friigifilmide programmis näeb eesti publik ühena esimestest ka eesti verd Austraalia režissööri Dario Russo üle võlli natsikomöödiat „Danger 5”, klassikaprogramm pühendab seekord seansid 1981. aastal valminud Austraalia apokalüptilisele põnevikule „Mad Max 2” Mel Gibsoniga peaosas ja filmiajaloo ühele suuremale kurioosumile, 1979. aastal esilinastunud erootilisele ajaloodraamale „Caligula”, kus nimitegelast kehastab Malcolm McDowell.

Festivali fookuses seisab tänapäevase briti õudusfilmi žanri üks põnevamaid autoreid Ben Wheatley ja HÕFFi elutööauhinna saab nimekas jaapani režissöör Hideo Nakata, kelle uus film „Kompleks” samuti HÕFFil linastub.

Uue programmina on HÕFFil nostalgiline videoprogramm 1970.–1980. aastate kuulsatest märulifilmidest.

Esimest korda toimub festivalil rahvusvaheline lühifilmide konkurss, kus üheksa lühifilmi Euroopast astuvad võistlustulle Hõbedase Méliès (Méliès d’Argent) auhinna eest. Eestit esindab võistluses Moonika Siimetsa uus film „Oled see sina?”.

Festivalile saabub tänavu rekordarv filmikülalisi Norrast, Soomest, Hispaaniast ja USAst!

HÕFF kestab 28. aprillini.

Festivali piletid ja passid on müügis Piletilevis. Festivali programm, kava ja lisainfo aadressil www.hoff.ee.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

Festivali korraldavad Haapsalu linnavalitsus, Haapsalu kultuurikeskus ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles