Brasiilia naisarsti kahtlustatakse 300 inimese tapmises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia naisarsti kahtlustatakse 300 inimese tapmises
Brasiilia naisarsti kahtlustatakse 300 inimese tapmises Foto: SCANPIX

Brasiilia naisarstile esitati süüdistus seitsme inimese mõrvamises.

Politsei kahtlustab, et selle arsti käe läbi võis elu kaotada kuni 300 inimest, edatab The Guardian.

Virginia Soares de Souzat süüdistatakse hingamisaparaadiga patsientide tapmises hapniku sulgemise teel ning lihaseid lõdvestavate ravimite tapvas koguses süstimises. Tegemist oli raskeid haigusi põdenud inimestega.

Politsei arreteeris Soares de Souza, veel kolm ta kolleegi ning ühe medõe Curitiba haiglas selle aasta veebruaris. Ülejäänuid kahtlustatakse tapmistele kaasa aitamises.

Politsei sai arsti tegevuse kohta esimese vihje aasta tagasi, kuid siis midagi lähemalt ei uuritud. Nüüd süüdistatakse võimuesindajaid liiga aeglases reageerimises.

Virginia Soares de Souza eitas patsientide tahtlikku tapmist. Arsti advokaatide sõnul oli hapnikumasina töö katkestamine ning süstide tegemine osa tavapärasest meditsiinilisest protseduurist.

Politseiuurijate sõnul võib seitsme patsiendi surm olla vaid jäämäe tipp.

Brasiilia tervishoiuministeeriumi kinnitusel on päevavalgele tulnud veel 20 kahtlust tekitavat juhtumit ning uurimise all on veel 300 patsiendiga juhtunu.

Seni peetakse maailma kõige suuremaks sarimõrvariks Briti arsti Harold Shipmani. Ta mõisteti 2004. aastal 15 patsiendi mõrvas süüdi, kuid temaga seostatakse veel 260 inimese surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles