Noormees keeldus rotilõhna tõttu operatsioonist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rott
Rott Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Hertfordshire`is asuvas haiglas keeldus noormees surnud roti lõhna tõttu operatsioonist.

19-aastasele Andrew Cowperile pidi kuninganna Elizabeth II nime kandvas  haiglas tehtama pimesooleoperatsioon, kirjutab Reuters.

Haigla sai aga enne teada, et operatsioonisaali ühe seina see on surnud näriline. Haiglat kontrollinud tervishoiuspetsialistide kinnitusel ei ohustanud rotilaip ja sellest tulenev lõhn operatsioonide tegemist, kuna loomajäänused olid välisseinas.

«Hoolimata spetsialistide kinnitusest, et seinas olev närilisejäänus patsientide operatsioone ei ohusta, pidas Andrew Cowper seda endale ohtlikuks ja keeldus operatsioonist,» teatas haigla.

Cowperi kinnitusel soovitasid arstid talle rotilehast hoolimata lasta endale operatsioon teha.

«Kirurg ütles, et lõhn ei ohusta mulle tehtavat operatsiooni. Küsisin siis vastu, et kui tema oleks minu asemel, kas tema siis laseks endale operatsiooni teha. Ta vaatas mulle pikalt otsa ja ütles siis ei. Nii jäi ka minu pimesooleoperatsioon rotilõhna tõttu ära,» lausus noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles