«Nõid» sünnitas puu otsas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüüpiline Paapua Uus-Guinea küla
Tüüpiline Paapua Uus-Guinea küla Foto: jaunted.com

Paapua Uus-Guineas oli üks naine sunnitud sünnitama puu otsas, kuna teda peeti nõiaks.

Külavanemad tunnistasid raseda Nolan Yekumi  ja ta mehe Paul Yekumi nõidumises ja naabri tapmises süüdi ning riputasid nad lintšimiseks puu otsa, kirjutab stuff.co.nz.

Seitsmendat kuud rasedal naisel käivitus läbielamiste tõttu sünnitustegevus. Naisel õnnestus end läbi raskuste köidikust vabastada ja puu oksteni jõuda, kus ta lapse ilmale tõi.

«Saime nöörid niipalju lahti, et meie jalad ulatusid maha. Mu naine hakkas sellel ajal aga sünnitama. Põgenesime vihase rahvamassi eest puu otsa,» meenutas Paul Yekum.

Hiljem õnnestus Paul Yekumil oma abikaasa ja vastsündinud tütar politsei abiga Mt. Mageni haiglasse toimetada. Arstide sõnul on ema ja lapsega kõik korras.

Yekumid tegid politseisse avalduse, et nende naabri surmajuhtumit uuritaks, sest see aitaks neid tema tapmise süüst vabastada.

«Me pole kedagi ära nõidunud ja soovime naabri surmajuhtuimi kohta tõde teada saada. Meie jaoks oli läbielamine kohutav ja me ei soovi selle kordumist,» sõnas Nolan Yekum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles