«Õhtusöök viiele» retseptid: Krõõt kostitas külalisi taimsete hõrgutistega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõõt Kiviste
Krõõt Kiviste Foto: TV3

Kolmapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Tartu tantsukooli Shateé juht Krõõt Kiviste.

Krõõt on ka ise juba aastaid tantsinud ning naudib iga kehaosaga seda mida teeb. Krõõt on taimetoitlane ja kuigi tema mees seda ei ole, valmistab naine perele ikkagi üsna taimseid toite – mees võib lihaollust ise sisse panna, lapsel lubatakse valida, mida ta soovib. Nagu iga teine taimetoitlane soovitab Krõõt liha asemel tofut ja suudab seda väga huvitavalt ja maitsekalt valmistada ning serveerida.

Esimene eelroog: Juurviljasupp

Vaja läheb:

juurviljad vabal valikul

puljongikuubik

sool

maitseroheline

Valmistamine

Tükelda juurviljad ja vala keevasse vette Maitsesta supp soola ja puljongikuubikuga ning serveeri maitserohelisega.

Teine eelroog: Lavaširullid

Vaja läheb:

tofu

lavaš

tomat

salat

sojajogurt

maitserohelist

Valmistamine:

Pane lavašilehed eelnevalt ahju Segada kokku tomat, salat, sojajogurt ja tofu. Segu panna ahjukuumade lavaširullide vahele.

Pearoog: Sojakotletid kartuli- ja pataadipüreega

Vaja läheb:

Sojakotletid

Kartul

Pataat

Piim

Või

Oad

Seesamiseemned

Valmistamine:

Keeda kartulid ja bataat. Püreesta need ära ja lisa piima ning võid, et segu oleks kreemjam. Pane segu seejärel ahjuvormile koos sojakotlettidega ja pruunista. Serveeri koos ubade ja seesamiseemnetega.

Magustoit: Smuuti

Vaja läheb:

Külmutatud maasikad

Jäätis

Acai pulber

Soja jogurt

Banaanid

Ananass

Mustikad

Piim

Jääkuubikud

Valmistamine:

Vali oma meeliskomponendid ja sega kokku. Kui sa ei soovi smuutisse jäätist, siis lisa selle asemel vedeldamiseks piima ja jääkuubikuid. Acai pulber annab teravama maitse, kuid lisa seda vaid üks teelusikatäis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles