Uuring: suhkruasendaja ei aita kaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkruasendaja
Suhkruasendaja Foto: earthrenewal.org

USAs tehtud uuring näitas, et suhkru asemel suhkruasendaja kasutamine ei aita kehakaalu langetada.

Indianas Purdue ülikoolis läbi viidud uuringus söötsid teadlased osale laborirottidele suhkruasendaja, sahariiniga magustatud toitu ja teisele osale rottidest looduslikku suhkrut, glükoosi sisaldavat toitu, vahendab Behavioral Neuroscience.

Uuring näitas, et sahariiniga jogurtit saanud rotid sõid rohkem ja samas võtsid ka  kaalus rohkem juurde kui glükoosiga jogurtit saanud rotid.

«Kunstmagusaine tarbimine võib tekitada olukorra, mille tagajärjel organism vajab rohkem energiat. Selle saamiseks hakatakse suuremaid koguseid sööma,» laususid uuringu teinud Susan Swithers ja Terry Davidson.

Nad lisasid, et tänapäeval kasutatakse mitmetes toiduainetes suhkruasendajaid ning kõige ohtlikumad on karastusjookides olevad, sest need võivad takistada normaalset ainevahetust ja inimese kehakaal hakkab selle tagajärjel suurenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles