Teatripäevast kasvas välja nädal

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa
Aravete kultuurimaja on täna, homme ja ülehomme teatritegemise päralt. Aravete kultuurijuht Arlet Palmiste, mitmes teatripäev see Aravetel korraldada on?


Harrastusteatrite päev on Aravetel kolmandat korda, kuid esimest korda üritame teha veidi suuremalt ja mitu päeva, et näidata erinevaid teatrižanre ja harrastamise võimalusi.



Kuivõrd on maainimestel jaksu nii mitmel päeval üritustest osa võtta?


Aravetel on teatritegemise ja ka teatrivaatamise tava päris tugev, loodan, et huvilisi jagub igaks päevaks.



Kui huvitatud on näitlejad nii väiksesesse kohta sõitmisest?


Ega profiteatrid siia lihtsalt tule. Neid on vaja ikka paluda ja tavaliselt ka etendus kinni maksta. Harrastajad tulevad meeleldi, kui neile aegsasti teatada. Et harrastajatel on alati palju inimesi kaasatud ja puuduvad ka dublandid, siis üleöö neid kutsuda pole võimalik.



Kuidas sobib Rakvere teatri etendus külaelust «Päeva lõpus» Ambla ja Aravete konteksti?


Ma pole seda kahjuks näinud, aga pidades nõu oma hea sõbra ja koolivenna, Rakvere teatri näitleja Tarvo Sõmeriga, soovitas ta seda ja mainis ka, et see on just meie tänasest päevast väikesest kohast ja tema muredest. Inimesed lahkuvad, alles jääjad manduvad.



Külla tulevad ka Võhma ja Albu näiteringid, kas teid seob pikem sõprus?


Seob jah. Nad on siin korduvalt käinud ja samuti osa võtnud meie koolituspäevadest. Albukad on naabrid ja naabrite tegemistega peab ikka kursis olema, aga võhmakad on lihtsalt toredad.



Kelle tükki «Jäneda poiste pajatused» mängib teatripäeval Sääsküla huviteater?


Etenduse kirjutasin Jäneda põllutöökooli õpilaste meenutuste põhjal kokku mina. Kahjuks me ei jõudnud tükki päris valmis, seega esitame katkendi. Kaasa mängib peale minu veel kaks noort meest, kes tudeerivad ülikoolis. (JT)



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles