Kiusamise tõttu enesetapu sooritanud tüdrukut mõnitatakse edasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Todd
Amanda Todd Foto: Amanda Todd / Facebook

Kolmapäeval leiti surnuna 15-aastane Kanada tüdruk Amanda Todd, kes postitas eelmisel kuul Youtube'i video kirjeldusega, kuidas teda kiusatakse. Tüdruku enesetapp ei heiduta aga küberkiusajaid, kes teda jätkuvalt internetis mõnitavad.

Amandat hakati nii internetis kui päriselus kiusama seitsmendas klassis, vahendab Huffington Post. Asjad läksid hulluks siis, kui üks võõras meelitas teda veebikaameras rindu näitama. Aasta hiljem kirjutas mees talle Facebookis ja ähvardas alastipildi laiali saata, kui neiu uuesti striptiisi ei tee. Mees teadis Amandast kõike - tema elukohta, kooli, sõpru ning pereliikmete nimesid. Varsti edastati alastipilt kõigile.

Amandal tekkis ärevushäire ja depressioon, mis viis narkootikumide ja alkoholi kuritarvitamiseni. Ta vahetas kooli ja leidis uued sõbrad, kuid siis pani mees enda profiilipildiks tsenseerimata foto Amandast. «Nutsin igal õhtul, kaotasin kõik oma sõbrad ja inimeste austuse... Taaskord ei meeldinud ma kellelegi,» kirjeldas neiu videos.

Jällegi kiusajate sihtmärgiks sattunud Amanda hakkas end lõikuma ja pidi kooli vahetama. Seal hakkas temaga flirtima üks poiss, mille pärast tulid talle kallale tüdrukud esimesest koolist ja peksid ta läbi. «Nad filmisid seda. Olin täiesti üksi ja mind jäeti maha lamama. Õpetajad jooksid kohale, kuid ma läksin lihtsalt ära ja lamasin kraavis, kuni isa mind leidis,» meenutas ta. Kui Amanda koju jõudis, proovis ta end valgendit juues tappa, kuid ta viidi haiglasse ja päästeti.

Kiusamine jätkus isegi pärast teise linna kolimist ning antidepressandid ja nõustaminet ei ravinud tüdrukut terveks. 10. oktoobril leiti Amanda oma kodust surnuna. Politsei hinnangul oli tegu enesetapuga.

Tänaseks on Facebookis Amanda toetuseks loodud mitmed kommuunid, millega on liitunud ligi miljon inimest. Paraku leiavad aga nii mõnedki, et lapseeas endast topless-pildi teinud Amanda on juhtunus ise süüdi ning viskavad selle üle nalja. Mälestuslehekülgedele on postitatud ka kõnealust fotot.

Amanda kiusamise pärast pole veel kellelegi süüdistust esitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles