Chris Cornell “Scream”

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Cornell “Scream”.
Chris Cornell “Scream”. Foto: Plaadi esikaas

Olmemüra korras satub ette nii palju tavalist, mõttetut muusikat, et on hea, kui mõne plaadi kohta saab öelda eos "veider". Ja siis hakata mõtlema, mida see tähendab. Endine Soundgardeni ja Audioslave'i rokk-hääl, 44-aastane Chris Cornell, on teinud Timbalandi soustis kannapöörde.

Kes kursis ta eelmise kahe sooloalbumiga, teab, et kannapööre see ikkagi pole. Soul (klassikaline Motown, 60ndad) on Cornelli mõjutanud ennegi - õieti oli seda ka ta rokklaulmises kuulda.

Ja kaugel sealt on siis pop-rnb, mida teeb Cornell "Screamil". See on nagu 20 aasta tagune Bobby Brown ("My Prerogative", "Don't Be Cruel"). Või veel kaugemale minnes (mitte ajaliselt: "U Can't Touch This", 1990) MC Hammer.

Mine tea, võib-olla see on jälle urbani homne päev pärast sünthiphoppi ja autotjuuni. Punkti võtavad maha Timbalandi rahamasina One Republic laadis lood, aga "Part Of Me" on minu selle aasta lemmikpalade seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles