Kuldnõela gala: Aldo Järvsoo looming

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBIT 2009 - Kuldnõela gala
FIBIT 2009 - Kuldnõela gala Foto: AFP / Scanpix
6. märtsi õhtul toimus Viru Keskuses FIBITi moeürituste raames suurejooneline Kuldnõela galaetendus, kus oma värsket loomingut esitlesid neli kohalikku moetippu: Liisi Eesmaa, Liivia Leškin, Aldo Järvsoo ja Tiina Talumees.

Aldo Järvsoo kollektsioonist:

Kuldnõela žürii esinaine Signe Kivi tõstab esile Aldo Järvsoo imetlust väärivat respekti ja leidlikkust Eesti teema arendamisel.

«See kollektsioon on kummardus käsitööle ja linasele materjalile – just Aldo on leidnud rahvuslikkusest uued üllatavad detailid ja toonud need kõrgmoodi, nii ei näe rahvarõivast mitte keegi teine...»

«Tema austus pärandi ja sellega tegelejate  vastu õhkub igast kleidist, aga trumbiks on ikkagi täiesti uus nägemus – Aldo kunst.»

 Kuldnõela žüriiliige ja Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes peab Aldo Järvsoo viimast kollektsiooni loominguliselt ääretult tugevaks. 

«See kollektsioon on parimas mõttes «aldolik». Ehk mitte ülearu üllatav, aga loominguliselt tugev nagu enamik asju, mida Aldo Järvsoo viimasel ajal on loonud.»

«Aldol on välja kujunenud väga selge isikupärane käekiri, milles lapselikult ohjeldamatu ja siiras loovus toetub geniaalsele proportsioonitajule, rafineeritud maitsele ja suurtele kogemustele.»

«On väga vähe moeloojaid, kelle sünnipärane ere talent õhkub kaugele ja on tunda kõiges mida ta teeb – Aldo on täpselt selline natuur!»

«Aldo on sõna otseses mõttes moelooja, kes elab ülepeakaela oma loomingu sees, teeb pea kõik algusest lõpuni ise ja need kogemused on õpetanud teda disainiprotsessi ning moekunsti võimalusi väga avaralt nägema.»

«Aldo juures on iseloomulik, et tema lennukad ideed küpsevad reeglina üsna lihtsaks, kuid originaalseks disainiks. Kuidas ta oma teostele sellise tugeva südamlikkuse ja eheda Eesti tunde lisab, on paljude jaoks mõistatus.»

«Tegelikult on vastus väga lihtne – kõik mida inimene loob, annab edasi ka seda, kes see inimene ise on ja Aldo lihtsalt ongi ülimalt soe, südamlik inimene, kes siiralt armastab Eesti rahvakunsti ja vaimustub selle pärandi edasiarendamisest.»

Vaata pildigaleriid Aldo Järvsoo loomingust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles