Eesti parima kodukoka võiduretsept on üllatavalt lihtne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parimaks kodukokaks tunnistati Karmo Haas (fotol paremal).
Eesti parimaks kodukokaks tunnistati Karmo Haas (fotol paremal). Foto: Jelena Rudi

Eile õhtul kõlas Tallinna südalinnas Taevarestoranis aplaus Eesti parimale kodukokale Karmo Haasile.

Mees sai auhinnaks neljakäigulise luksusliku õhtusöögi kõrgel õhus ja Electroluxi auruahju.

Võidu toonud retsept koosnes mets- ja aiamaasikatest, ürtidest ja vutilihast. Roog, mis on mehe arvates mõnusalt värske ja suvine, pisut pidulik ja ehk natuke ka eksootiline. «See tuleb sellest, et me üldiselt vutist ja vutilihast suhteliselt vähe teame,» kirjeldas Haas ja lisas, et roa juures meeldib talle kõige rohkem tema kontrastsus, kus värske maasika ja ürdisorbeti hapukus täiendab vuti õrna ja suussulavat liha.

«Eks väljapanek ole igaühe enda teha aga minu mõte oli jääda kogu toiduga võimalikult kodumaiseks ja maalähedaseks. Selleks serveerisin liha lepapakust kirvega löödud laastule, millele varem natuke tuld ja suitsu andsin ja kaunistuseks kodulähedalt kraavikaldalt noori metsmaasika õisi ja lehti korjasin.»


Retsepti täpse kirjelduse ja kogused leiab portaalist Vabalaud.ee, mille keskkonnas kogu ettevõtmine aset leidiski.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles