Ahvidele anti auto

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavianitele anti auto
Paavianitele anti auto Foto: SCANPIX

Suurbritannias Meyerside´is asuvas Knowsley safaripargis tehti katse, milles ahvidele auto anti.

40 paavianit said proovida Lõuna-Korea autofirma Hyundai masinat i30, edastab Daily Mail.

Ahvid käitusid nagu lapsed  ja neid huvitas auto juures kõik. Nad katsusid kõiki nuppe ja liigutasid kõike, mida liigutada andis. Samuti ronisid nad kõikjale.

Katse tegijate kinnitusel panid kümned ahvid selle auto tõeliselt proovile. Ahvid nautisid ka auto sees ja auto peal hüppamist.

Safaripark tuli ideele lasta paavianitel masinat katsetada selle tõttu, et ahvid kiusavad tihti pargis autodega sõitjaid, hüpates nende masinatele.

Üks ahvide ohvritest on ka kuulus jalgpallur Wayne Rooney, kelle 80 000 naela maksev Audi sai kannatada.

Ahvikari sai masina enda kasutusse kümneks tunniks. Uurijaid huvitas, mida ahvikari autoga teeb ja kui palju kahjustab. Uurimisel võeti võrdluseks see, kas ja kuidas autode interjöör lastele tegevusele vastu peab.

Safaripargi esindaja David Rossi kinnitusel olid ahvid üliõnnelikud, et autot uurida said.

«Paavianid olid väga uudishimulikud. Neile pakkusid auto juures huvi väga erinevad detailid,» tõdes Ross.

Tulemuseks olid kriimustused, käpajäljed, plekid, ukse kummiosa katkiminek, kuna ahvid närisid seda ning hambajäljed roolil.

«Ahvid andsid oma tegevusega märku, millised on masina nõrgad kohad. Neid kiskusid nad enim. Mõnda isegi nii kaua kuni see katki läks,» sõnas Hyundai esindaja Felicity Food.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles