Madonna Eesti-kontserdil pole muusikaärimeeste kinnitust

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna on viimase veerandsajandi kestel olnud üks meelelahutusmaailma tuntumaid ja märgatavamaid staare.
Madonna on viimase veerandsajandi kestel olnud üks meelelahutusmaailma tuntumaid ja märgatavamaid staare. Foto: AFP / Scanpix

USA poplaulja Madonna meeskonna kahe päeva eest tehtud avaldus, mis kinnitab kuuldusi, et nimekas artist on otsustanud suvel pikendada oma maailmaturneed, andis eile hoogu infolevile, et teda on oodata ka Tallinna.


«Madonna ootab imekaunist suve Euroopas, kus ta kavatseb külastada linnu, kuhu ta 2008. aastal ei jõudnud,» seisab artisti kodulehele riputatud sõnumis. Sinna on lisatud, et täpsem turneekava saab teatavaks selle nädala lõpuks.

Meelelahutusportaal Elu24 väitis eile, et Madonna esineb Tallinna lauluväljakul 4. augustil. Soome kõmuleht Iltalehti ja muusikaportaal Last.fm pakkusid Madonna esinemisajaks Helsingis 1. augustit.

Eesti suuremad kontserdikorraldajad olid eile kitsid üksikasjalikumat teavet jagama.

Kallis üritus


Baltic Music Groupi juht Lauri Laubre soostus selgitama – kuid mitte teavet kommenteerima – vaid nii palju, et Eesti meelelahutusärimehed on püüdnud Madonnat Tallinna esinema tuua juba mitu aastat ja läbirääkimised käivad praegugi.

«See, et Madonna tuleb, on võimalik küll,» ütles ta. «Aga midagi kindlat veel paigas ei ole.»
Laubre möönis, et kuigi Eesti inimesed ihkavad Madonnat kindlasti väga näha, pole ta ürituste korraldajatele sugugi mingi unistuste artist, sest tema kontserdi korraldamine läheb hirmus kalliks maksma.

Siiski tunnistas Laubre, et uudiseid Madonna-rindelt tasub oodata, aga teatavaks ei saa neid ametlikult teha enne, kui umbes kuu aja pärast. «See ei ole kellegi huvides, et info eelnevalt välja läheks,» lausus ta põhjendusega, et sageli võivad esinejaga kokku lepitud kuupäevad kõigest hoolimata muutuda.

Teise suure kontserdikorraldaja BDG artistidiilide sõlmija Helen Sildna ütles Madonna võimaliku Tallinna-kontserdi kohta, et «hetkel ei saa midagi kommenteerida».

Postimehe küsimusele, et «kus suitsu, seal tuld» – ehk kui Madonna kontserdist räägitakse, siis see võib ka tulla –, vastas Sildna: «Vanasõnad on targad.» Aga lisas kähku, et ei ole midagi kindlat ja kõik on lahtine.

Eile hoogu kogunud jutte Madonna võimalikust Eestisse tulekust seletas Sildna sellega, et kui Madonna mõõtu artist on maailma mõnes piirkonnas oma kontserdiplaanidega liikumas, siis kõik temast huvitatud inimesed paratamatult aktiviseeruvad.

Kõikuvad läbirääkimised


Sildna tunnistas, et BDGgi on Madonna esindajatega läbirääkimisi pidanud, kuid ta keeldus hindamast, kas need on positiivsele lõpptulemusele lähemal kui eelmistel aastatel. «On varemgi olnud hetki, kus asjad on kindlad, aga on ikkagi ära jäänud,» lausus ta.

BDG juht Peeter Rebane, kes viibib parajasti Ameerika Ühendriikides Los Angeleses (üks Madonna kodulinnu) kontserditööstuse aastakonverentsil, loobus teema kommenteerimisest, lisades, et tal pole midagi selle vastu, kui kogu au Laubrele langeb.

Vähemasti kolmanda siinse suure kontserdikorraldaja, City Concerti esindaja Anastassia Ruusmaa tunnistas, et nende firma Madonna Eestisse meelitamisega ei tegele.

Hariliku pliiatsi lepped


Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus ütles, et tema ei tea 4. augustile kavandatud suurest kontserdist küll midagi. Ta tunnistas, et Laubre firma ja BDGga on võimalikest lauluväljaku reserveerimise kuupäevadest küll juttu olnud, aga need on nn hariliku pliiatsi lepped, mis tähendab, et lõplikku kinnitust neil kuupäevadel mingi ürituse korraldamiseks veel ei ole.
Näiteks BDG on tema sõnul mõned ajad kinni pannud pigem juunis, mitte augustis.

Ent lauluväljaku sekretär ütles eile hommikul Postimehele, et 4. augustiks on välialale planeeritud suur kontsert, mille tõttu on ka esimese korruse ruumid kõik hõivatud ning lauluväljaku muudesse ruumidesse pääsemine võib olla komplitseeritud. Kuid ta väitis, et ei tea, mis üritusega on tegu.

Madonna eelmine tuur, Sti­cky & Sweet Tour algas mullu 23. augustil Walesis Cardiffis ning jätkus pärast 17 kontserdist koosnevat ringreisi Euroopas oktoobri algusest kuni jõulueelse ajani Põhja- ja Lõuna-Ameerikas.

Madonna koduleht jätab lauljanna siinsetele fännidele siiski lootuse, teatades: «Pange end valmis veel üheks kuumaks suveks… Madonna läheb taas turneele!»

Madonna tuurid

•    The Virgin Tour    1985
•    Who’s That Girl World Tour    1987
•    Blond Ambition Tour    1990
•    The Girlie Show World Tour    1993
•    Drowned World Tour    2001
•    Re-Invention Tour    2004
•    Confessions Tour    2006
•    Sticky & Sweet Tour    2008

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles