"Jazzkaar" alustas juubeliaastat "Talvejazziga"

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Sawadu.
Ansambel Sawadu. Foto: Internet

Jaanuari lõpust märtsini toob "Jazzkaar" oma 20. tegevusaasta alustuseks Eesti klubidesse ja kontsertsaalidesse kontserdisarja "Talvejazz 2009".

"Jazzkaare" teatel avab tänavuse hooaja Berliini ansambel Klima Kalima. Bändi juhtfiguur, kitarrist Kalle Kalima on "Jazzkaarel" esinenud ansambliga Jonny LaMarama.

Kalimal on palju sõpru Euroopas ja palju koosseise, seekord tuuritab ta saksa muusikutega, kes on hea huumorisoonega ja tihti pöörased.

Eriline projekt jaanuari kavas on Endel Riversi Austraalia-Eesti kvarteti kontsert "Ajajõgi", mis on ühe rokkmuusiku teekond-mõtisklus olnud ja olevast, ajalikust ja igavikulisest.

"Rokkmuusikuna Eestis teekonda alustanud Endel Jõgi-Rivers jõudis oma rännakutel Austraaliasse, kus töötas produtsendi ja kitarristina, tema lood jõudsid USA rokkmuusika edetabelitesse," teavitas "Jazzkaar" pressiteates. "Nüüd on muusik kutsunud Eestisse Austraalia ühe tipptrummari Grant Collinsi ja noore pianisti Leanne Lai, et laiemalt tutvustada siinsele roki- ja džässipublikule oma loomingut. Trioga liitub bassist Raul Vaigla."

Endel Riversit näeb juba jaanuari lõpus kolmes linnas: Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Rootsi saksofonist Hakan Lewin, kes oli esimese "Jazzkaare" külaline, on ellu kutsunud mitu rahvusvahelist kollektiivi ja musitseerinud eesti muusikutegagi. Duos Aldo Meristoga salvestati eesti esimene jazz'i-CD „Jüri bussipeatus".

Koos esinesid nad kollektiivides Overseas ja Baltic Quartet. Seekord esineb uuenenud Baltic Quartet veebruari alguses Kumus kavaga, mis on pühendatud jazz'i suurmeistrile Duke Ellingtonile, kelle sünnist möödub kevadel 110 aastat.
Kvarteti uuenenud koosseisus musitseerivad veel Toivo Unt ja Brian Melviniga ning külalisesinejana Kaire Vilgats.

Kameruni-Senegali-Prantsusmaa trio Sawadu käib vabalt ümber nii jazz'i kui maailmamuusika rütmidega ja lisab sinna paraja annuse oma loomingulist fantaasiat ja vürtsi. Sawadut kuuleb veebruaris Tallinnas.

Helin-Mari Arderi kvintett esitab märtsi alguses Kumus Eesti ühe andekama laululooja Kustas Kikerpuu loomingut. Paljud Kikerpuu laulud, nagu „Päike ikka paistma jääb", „Taas punab pihlakaid" ja teised, kõlavad aina uutes esitustes. Arder esitab tuntud laulude kõrval ka neid, mis väärivad taasavastamist.

Uut saksa jazz'i tutvustab kontserdisari "Ergo Jazz Session", mis on jõudnud kolmanda kontserdini. Esineb trompetist Thomas Sifflingi trio, kelle kava koosneb kahe viimase albumi, „Kitchen music" ja „Cruisen" lugudest, saab kuulda nii elektroonikat, klubirütme, säravaid soolosid kui mõnusat nautlemist. Thomas Sifflingi triot näeb märtsis Tallinnas ja Tartus.

"Jazzkaare" talvehooaeg lõpeb 13. märtsil. Kontsertide piletid on saadaval Piletilevis.

"Talvejazzi" kontserdid
22.01. kl 21.30 Klima Kalima. Teater NO99 Jazziklubi.
23.01. kl 19 Endel Rivers kvartett. Tartu Athena keskus.
25.01. kl 19 Endel Rivers kvartett. Pärnu kontserdimaja.
27.01. kl 19 Endel Rivers kvartett. Kumu auditoorium.
6.02. kl 19 Baltic Quartet feat. Kaire Vilgats. Kumu auditoorium.
14.02. kl 21.30 Sawadu. Teater NO99.
7.03. kl 17 Helin-Mari Arderi kvintett.
12.03. kl 20 Thomas Sifflingi trio. Von Krahli teater.
13.03. kl 19. Thomas Siffling trio. Tartu Athena keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles